ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Четвер, 25.04.2024, 09:37

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

Вирішення — змінити дух устрою на Божий лад! (завершення)

40 :  3 Голос кличе: На пустині вготуйте дорогу Господню, в степу вирівняйте битий шлях Богу нашому! 10 Ось прийде Господь, Бог, як сильний, і буде рамено Його панувати для Нього! Ось із Ним нагорода Його, а перед обличчям Його відплата Його.  41 : 1 ...Хай підійдуть і скажуть: Приступімо всі разом на суд! 21 Принесіть свою справу, говорить Господь, припровадьте Мені свої докази, каже Цар Яковів. 28 І Я дивлюсь, та нікого нема, і немає між ними порадника, щоб відповіли, коли їх запитаю.  44 : 26 Хто сповнює слово Свого раба, і виконує раду Своїх посланців... 45 : 8 Спустіть росу згори, небеса, а із хмар хай спливе справедливість! Хай земля відкривається, і хай породить спасіння та правду, хай разом ростуть! Я, Господь, це вчинив! 20 Зберіться й прийдіть, наблизьтеся разом, урятовані всі із поганів! ... 49 : 11 І вчиню Я всі гори Свої за дорогу, і підіймуться биті шляхи Мої. 51 : 4 ...Своє правосуддя поставлю за світло народам! 5 Близька правда Моя: вийде спасіння Моє, а рамена Мої будуть суд видавати народам. ... 52 : 6 Тому Моє Ймення пізнає народ Мій, тому того дня він пізнає, що Я то Отой, що говорить: Ось Я!  7 Які гарні на горах ноги благовісника, що звіщає про мир, що добро провіщає, що спасіння звіщає, що говорить Сіонові: Царює твій Бог!  56 : 1 Так говорить Господь: Бережіть правосуддя й чиніть справедливість, незабаром бо прийде спасіння Моє, і появиться правда Моя. 57 : 14 І Він каже: Будуйте дорогу, будуйте дорогу, почистьте дорогу, заберіть перешкоди з дороги народу Мого!  58 : 1 Кричи  горло, не стримуйсь, свій голос повищ, мов у сурму, й об'яви ти народові Моєму про їхній переступ, а домові Якова їхні гріхи! 6 Чи ж ось це не той піст, що Я вибрав його: розв'язати кайдани безбожности, пута ярма розв'язати й пустити на волю утиснених, і всяке ярмо розірвати? 59 : 4 Немає нікого, хто б кликав на суд, і нікого нема, хто судився б поправді, кожен надію кладе не марноту й говорить неправду, вагітніє бідою й породжує злочин! 8 Дороги спокою не знають, і правосуддя немає на їхніх стежках, вони покрутили собі свої стежки, і кожен, хто нею ступає, не знає спокою. 9 Тому віддалилося право від нас, і не сягає до нас справедливість! 14 І правосуддя назад відступилося, а справедливість здалека стоїть, бо на майдані спіткнулася істина, правда ж не може прийти, 15 і істина зникла, а той, хто від злого відходить, грабований... І це бачить Господь, і лихе в Його очах, що права нема! 16 І Він бачив, що немає нікого, і дивувавсь, що немає заступника... Та рамено Його Йому допомогло, і Його справедливість підперла Його, 17 і Він зодягнув справедливість, як панцер, а шолома спасіння на Свою голову, і зодягнув шати помсти, як одяг, і покрився горливістю, мов би плащем! 61 :  8 Бо Господь Я, і правосуддя кохаю, і ненавиджу розбій та кривду, і дам їм заплату за чин їхній поправді, і з ними складу заповіта довічного! 11 Бо так як земля та виводить рослинність свою, й як насіння своє родить сад, так Господь Бог учинить, що виросте правда й хвала перед усіма народами!  62 :  1 Не буду мовчати я ради Сіону, і ради Єрусалиму не буду спокійний, аж поки не вийде, як сяйво, його справедливість, а спасіння його як горючий світильник!  7 і перед Ним не вмовкайте, аж поки не зміцнить, і аж поки не вчинить Він Єрусалима за славу Свою на землі!  10 Проходьте, проходьте ви брамами, чистьте дорогу народові! Будуйте дорогу, будуйте дорогу, дорогу ту биту, очистьте від каменя, підійміть над народами прапора!  63 : 5 Я дививсь, але помічника не було, і дивувавсь, бо підпори Мені бракувало, та рамено Моє Мені допомогло, а Мій гнів він підтримав Мене!  8 І сказав: Вони справді народ Мій, сини, що неправди не кажуть, і став Він для них за Спасителя.  65 : 2 Я ввесь день простягав Свої руки до люду запеклого, що він, за своїми думками, дорогою ходить недоброю,  5 що говорить: Спинись, не зближайся до мене, бо святий я для тебе! Оце дим в Моїй ніздрі, огонь, що палає вв есь день! 66 : 6 Голос гомону з міста, голос із храму, голос Господа, що заплату дає для Своїх ворогів! 8 Хто таке коли чув, і хто бачив таке? Чи зроджена буде земля в один день, чи народжений буде народ за одним разом?... 14 ...І в рабах Його пізнана буде Господня рука, і буде Він гніватися на Своїх ворогів.

Еклізіясту 8 : 11 Марнота оце! Що скоро не чиниться присуд за вчинок лихий, тому серце людських синів повне ними, щоб чинити лихе.

Приповістей Соломонових 13 : 5 Ненавидить праведний слово брехливе, безбожний же чинить лихе, і себе засоромлює. 17 : 5 коли віддалити безбожного з-перед обличчя царевого, то справедливістю міцно поставиться трон його. 25 : 26 Джерело скаламучене чи зіпсутий потік це праведний, що схиляється перед безбожним. 26 : 8 Як прив'язувати камінь коштовний до пращі, так глупцеві пошану давати. 26 Як ненависть прикрита оманою, її зло відкривається в зборі. 28 :  4 Ті, хто Закон залишає, хвалять безбожних, а ті, хто Закон береже, на них буряться. 5 Люди лихі правосуддя не розуміють, а шукаючі Господа все розуміють. 12 Велика пишнота, як тішаться праведні, коли ж несправедливі зростають, то треба шукати людину. 15 Лев ричучий й ведмідь ненажерливий це безбожний володар над людом убогим. 28 Коли підіймаються люди безбожні, людина ховається, а як гинуть вони, то множаться праведні. 29 : 2 Коли множаться праведні, радіє народ, як панує ж безбожний то стогне народ. 4 Цар утримує край правосуддям, а людина хабарна руйнує його. 5 Людина, що другові своєму підлещує, на стопах його пастку ставить. 6 У провині людини лихої знаходиться пастка, а справедливий радіє та тішиться. 7 Праведний знає про право вбогих, безбожний же не розуміє пізнання про це. 10 Кровожерці ненавидять праведного, справедливі ж шукають спасти його душу. 12 Володар, що слухає слова брехливого, безбожні всі слуги його! 13 Убогий й гнобитель стрічаються, їм обом Господь очі освітлює. 14 Як цар правдою судить убогих, стоятиме трон його завжди. 27 Насильник огида для праведних, а простодорогий огида безбожному. 31 :  4 Не царям, Лемуїле, вино, не царям, і напій той п'янкий не князям, 5 щоб не впився він та не забув про Закона, і щоб не змінив для всіх гноблених права! 8 Відкривай свої уста немові, для суда всім нещасним. 9 Відкривай свої уста, й суди справедливо, і правосуддя зроби для убогого та для нужденного.

Псалми 10(11) : 3 Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить 5 Господь випробовує праведного, а безбожного й того, хто любить насилля, ненавидить душа Його! 13(14) : 5 Тоді настрашилися страхом вони, —  Бог в праведнім роді. 6 Раду вбогого ганьбите ви, та Господь охорона йому.  14(15) : 1 Господи, хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі? 2 Той, хто в невинності ходить, і праведність чинить, і правду говорить у серці своїм, 3 хто не обмовляє своїм язиком, і злого не чинить для друга свого, і свого ближнього не зневажає! 4 Обридливий погорджений в очах його, і він богобійних шанує, присягає, для себе хоча б і на зло, і дотримує; 5 не дає свого срібла на лихву, і не бере на невинного підкупу. Хто чинить таке, ніколи той не захитається! 15(16) :  3 До святих, які на землі, що шляхетні вони, до них все жадання моє!  25(26) : 2 Перевір мене, Господи, і випробуй мене, перетопи мої нирки та серце моє, 3 бо перед очима моїми Твоє милосердя, і в правді Твоїй я ходив. 4 Не сидів я з людьми неправдивими, і не буду ходити з лукавими, 5 я громаду злочинців зненавидів, і з грішниками я сидіти не буду. 28(29) : 1 Дайте Господу, Божі сини, дайте Господу славу та силу! 31(32) : 1 Блаженний, кому подарований злочин, кому гріх закрито, 2 блаженна людина, що Господь їй гріха не залічить, що нема в її дусі лукавства! 5 Я відкрив Тобі гріх свій, і не сховав був провини своєї. Я сказав був: Признаюся в проступках своїх перед Господом! і провину мого гріха Ти простив. 32(33) : 5 Правду та суд Він кохає, і Господньої милости повна земля! 36(37) : 37 Бережи неповинного та дивися на праведного, бо людині спокою належить майбутність  39(40) : 5  блаженна людина, що Бога вчинила своєю твердинею, і не зверталась до пишних, та тих, що вони до неправди схиляються  45 (46) : 6 Бог серед нього, нехай не хитається, Бог поможе йому, коли ранок настане 49(50) : 3 Приходить наш Бог, і не буде мовчати: палючий огонь перед Ним, а круг Нього все буриться сильно! 53(54) : 6 Ось Бог помагає мені, Господь серед тих, хто підтримує душу мою. 7 Хай повернеться зло на моїх ворогів, Своєю правдою винищи їх. 57(58) : 2 Чи ж то справді ви, можні, говорите правду, чи людських синів слушно судите? 7 Поруйнуй, Боже, зуби їхні в їхніх устах, левчукам розбий, Господи, щелепи, 8 нехай розпливуться, немов та вода, що собі розтікається, хай пов'януть вони, як трава по дорозі, 9 бодай стали, немов той слимак, що в своїй слизоті розпускається, щоб сонця не бачили, як мертвий отой плід у жінки! 10 Поки почують тернину запалену ваші горшки, нехай буря її рознесе, чи свіжу, чи спалену! 11 А праведний тішитись буде, бо помсту побачить, у крові безбожного стопи свої він обмиє! 12 І скаже людина: Поправді є плід справедливому, справді є Бог, суддя на землі!  59(60) : 6 Ти дав прапора тим, хто боїться Тебе, щоб збирались вони перед правдою. 14 Ми мужність виявимо в Бозі, і Він потопче противників наших!  67(68) :  2 Нехай воскресне Бог, і розпорошаться вороги Його, і нехай від лиця Його повтікають Його ненависники! 6 Сиротам батько й вдовицям суддя, то Бог у святому мешканні Своїм! 29 Твій Бог наказав тобі силу, будь силою, Боже, того, кого нам учинив!   68(69) : 33 Побачать слухняні, і будуть радіти, хто ж Бога шукає нехай оживе ваше серце, 76(77) : 13 і буду я думати про кожен Твій чин, і про вчинки Твої оповім! 95(96) : 7 Дайте Господу, роди народів, дайте Господу славу та силу, 10 сповістіть між народами: Царює Господь! Він вселенну зміцнив, щоб не захиталась, Він буде судити людей справедливо! 100(101) : 1 Я виспівувати буду про милість та суд, я буду співати до Тебе, о Господи, 3 не поставлю я перед очима своїми речі нікчемної, діло відступства ненавиджу, не приляже до мене воно, 4 перекірливе серце відходить від мене, лихого не знаю! 5 Хто таємно обчорнює ближнього свого, я знищу того, високоокого й гордосердого, його не стерплю! 6 Мої очі на вірних землі, щоб сиділи зо мною. Хто ходить дорогою невинного, той буде служити мені. 7 Обманець не сяде в середині дому мого, і міцно не стане навпроти очей моїх неправдомовець! 8 Всіх безбожних землі буду нищити кожного ранку, щоб з міста Господнього вигубити всіх злочинців! 101 (102) : 23 коли разом зберуться народи й держави служити Господеві.  117 (118) : 7 Господь серед тих, що мені помагають, і побачу загибіль своїх ненависників. 118(119) : 113 Сумнівне ненавиджу я, а Закона Твого покохав. 132(133) : 1 Оце яке добре та гарне яке, щоб жити братам однокупно! 136(137) : 8 Вавилонськая дочко, що маєш і ти ограбована бути, блажен, хто заплатить тобі за твій чин, що ти нам заподіяла! 9 Блажен, хто ухопить та порозбиває об скелю і твої немовлята!... 138(139) : 19 Якби, Боже, вразив Ти безбожника, а ви, кровожерці, відступітесь від мене! 20 Вони називають підступно Тебе, Твої вороги на марноту пускаються! 21 Отож, ненавиджу Твоїх ненависників, Господи, і Твоїх заколотників бриджусь: 145(146) : 10 Хай царює навіки Господь, Бог твій, Сіоне, із роду у рід! Алілуя! 149(150) : 1 Заспівайте для Господа пісню нову, Йому слава на зборах святих! 6 прославлення Бога на їхніхустах, а меч обосічний ув їхніх руках

Йов 29 : 16 Бідарям я був батьком, суперечку ж, якої не знав, я досліджував.

Неемії 5 : 6 І сильно запалав у мені гнів, коли я почув їхній крик та ці слова! 7 А моє серце дало мені раду, і я сперечався з шляхетними та з заступниками та й сказав їм: Ви заставою тиснете один одного! І скликав я на них великі збори.

Суддів 4 :  21 І взяла Яїл, жінка Хеверона, наметового кілка, і взяла в свою руку молотка, і підійшла тихо до нього, та й всадила того кілка в його скроню, аж у землю. А він спав, змучений, і він помер. 23 Так приборкав Бог того дня Явіна, царя ханаанського, перед Ізраїлевими синами. 23 :  15  бо Господь, Бог твій, ходить у середині табору твого, щоб тебе спасати, і видавати ворогів твоїх тобі. І буде табір твій святий, і Він не побачить у тебе соромітної речі, і не відвернеться.

Повторення Закону 1: 13 Візьміть собі мужів мудрих, і випробуваних, і знаних вашим племенам, і я поставлю їх на чолі вас. 16 І наказав я того часу вашим суддям, говорячи: Вислуховуйте суперечки між вашими братами, і розсуджуйте справедливо між чоловіком та між братом його, та між приходьком його. 17 Не будете звертати уваги на обличчя в суді, як малого, так і великого вислухаєте, не будете боятися обличчя людини, бо суд Божий він! А ту справу, що буде занадто тяжка для вас, принесете мені, і я вислухаю її. 4 : 24 Бо Господь, Бог твій, Він палючий огонь, Бог заздрісний. 6 : 15 бо Господь, Бог твій Бог заздрісний посеред тебе... 7 : 21 Не бійся їх, бо серед тебе Господь, Бог твій, Бог великий та страшний. 19 : 18 І судді добре дослідять, а ось свідок неправдивий той свідок, неправду говорив на брата свого,19 то зробите йому так, як він замишляв був зробити своєму братові, і вигубиш зло з-посеред себе.

Вихід 17 : 7 І назвав він ім’я того місця: Масса та Мерива через колотнечу Ізраїлевих синів і через випробування ними Господа, коли казали: Чи є Господь серед нас, чи нема?  


Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (27.10.2011) | Автор: Анатолій Войтко E
Переглядів: 755 | Коментарі: 4 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0