ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Середа, 24.04.2024, 10:38

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

Повернення СУДДІВ та РАД , як ПЕРШЕ було (продовження 1)

Он як. Ось чого від нас Бог чекає, та ми

 (хоч нічого вже не перешкоджає) й досі не такі.

 Івана 7 : 7 Вас ненавидіти світ не може, а Мене він ненавидить, бо Я свідчу про нього, що діла його злі. 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть!  49 Та проклятий народ, що не знає Закону! 51 Хіба судить Закон наш людину, як перше її не вислухає, і не дізнається, що вона робить? 10 : 12 А наймит, і той, хто не вівчар, кому вівці не свої, коли бачить, що вовк наближається, то кидає вівці й тікає, а вовк їх хапає й полошить.  1Коринтян 4 : 8 Ви вже нагодовані, ви вже збагатилися, без нас ви царюєте. І коли б то ви стали царювати, щоб і ми царювали з вами!

Але Бог хоче іншого, від самого початку

Єремії 4 : 2 І ти присягнеш: Живий Господь правдою й правом та справедливістю, то будуть Ним благословлятись народи, і хвалитись Ним будуть. 5 : 1 Помандруйте по вулицях Єрусалиму, і розгляньтеся та розпізнайте, і на майданах його пошукайте: чи не знайдете там людини, чи нема там такого, що чинить за правом, що правди шукає, то Я їм пробачу! 6 : 29 Спалилося духало, від огню зникло оливо, надармо старанно розтоплювано, бо злих не відділено...  8 : 23 Бо хто буде хвалитись, хай хвалиться тільки оцим: що він розуміє та знає Мене, що Я то Господь, Який на землі чинить милість, правосуддя та правду, бо в цьому Моє уподобання, каже Господь! 22 : 15 ...І коли правосуддя та правду чинив він, тоді було добре йому, 16 він розсуджував справу нужденного й бідного, й тоді добре було! Чи не це Мене знати? говорить Господь. Ісаї 1 : 5 : 7 ...Сподівавсь правосуддя, та ось кроволиття, сподівавсь справедливости Він, та ось зойк... 26 : 2 Відчиняйте ворота, і хай ввійде люд праведний10 Хоч буде безбожний помилуваний, то проте справедливости він не навчиться: у краю правоти він чинитиме лихо, а величности Господа він не побачить!

Псалми 25(26) : 4 Не сидів я з людьми неправдивими, і не буду ходити з лукавими, 5 я громаду злочинців зненавидів, і з грішниками я сидіти не буду. 44(45) : 8 Ти полюбив справедливість, а беззаконня зненавидів, тому намастив Тебе Бог, Твій Бог, оливою радости понад друзів Твоїх. 96(97) : 10 Хто Господа любить, ненавидьте зло!...

Чому суд повинні чинити праведні?

Бо лише суд словом з Писання справедливий

 Ісаї 29 : 18 І в той день слова книжки почують глухі, а очі сліпих із темноти та з темряви бачити будуть, 19 і сумирні побільшать у Господі радість свою... 20 Бо скінчився насильник, і минувся насмішник, і понищені всі ті, хто дбає про кривду, 21 хто судить людину за слово одне,

а безбожні Писання не знають а як навіть знають, то Бога не бояться

на того ж, хто судить у брамі, вони ставлять пастку, і праведного випихають обманою. Псалми 2 : 7 Я хочу звістити постанову: Промовив до Мене Господь: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив. 8 Жадай Ти від Мене, і дам Я народи Тобі, як спадщину Твою, володіння ж Твоє аж по кінці землі! 9 Ти їх повбиваєш залізним жезлом, потовчеш їх, як посуд ганчарський ... 10 А тепер помудрійте, царі, навчіться ви, судді землі: 57 :  2 Чи ж то справді ви, можні, говорите правду, чи людських синів слушно судите? 3 Отже, у серці ви чините кривди, дорогу насильства рук ваших торуєте ви на землі. 4 Від лоня ще матернього вже віддалені несправедливі, з утроби ще матерньої заблудилися неправдомовці, 5 їхня отрута така, як отрута зміїна, як отрута глухої гадюки, що ухо своє затуляє, 6 що не слухає голосу заклиначів, чарівника, в чарах вправного! 7 Поруйнуй, Боже, зуби їхні в їхніх устах, левчукам розбий, Господи, щелепи, 8 нехай розпливуться, немов та вода, що собі розтікається, хай пов'януть вони, як трава по дорозі, 9 бодай стали, немов той слимак, що в своїй слизоті розпускається, щоб сонця не бачили, як мертвий отой плід у жінки! 10 Поки почують тернину запалену ваші горшки, нехай буря її рознесе, чи свіжу, чи спалену! 11 А праведний тішитись буде, бо помсту побачить, у крові безбожного стопи свої він обмиє! 12 І скаже людина: Поправді є плід справедливому, справді є Бог, суддя на землі!

Тому безбожні не хочуть суду праведного,

бо живуть з того лиха, яке чинять людям

Дії 18 :  13 кажучи: Цей людей намовляє, щоб Богові честь віддавали незгідно з Законом! 14 Як Павло ж хотів уста відкрити, сказав Галліон до юдеїв: О юдеї, якби сталася кривда яка, або злий учинок, то я б справедливо вас вислухав. 15 Та коли спір іде про слово та ймення й Закон ваш, то самі доглядайте, я суддею цього бути не хочу. 16 І прогнав їх від суду. Еклізіясту 8 : 11 Марнота оце! Що скоро не чиниться присуд за вчинок лихий, тому серце людських синів повне ними, щоб чинити лихе.

Псалми 139(140) : 12 Злоязична людина щоб міцною вона не була на землі, людина насильства бодай лихо спіймало її, щоб попхнути на погибіль!  13 Я знаю, що зробить Господь правосуддя убогому, присуд правдивий для бідних, 14 тільки праведні дякувати будуть Іменню Твоєму, невинні сидітимуть перед обличчям Твоїм!

 Бо, чинений праведними, Божий суд справедливий

 Ісаї 29 : 13 І промовив Господь: За те, що народ цей устами своїми наближується, і губами своїми шанує Мене, але серце своє віддалив він від Мене, а страх їхній до Мене заучена заповідь людська,  14 тому Я ось ізнову предивне вчиню з цим народом, вчиню чудо й диво, і загине мудрість премудрих його, а розум розумних його заховається. 15 Горе тим, що глибоко задум ховають від Господа, і чиняться в темряві їхні діла, і що говорять вони: Хто нас бачить, і хто про нас знає? 16 О, ваша фальшивосте! Чи ганчар уважається рівним до глини? Чи зроблене скаже про майстра свого: Він мене не зробив, а твір про свого творця говоритиме: Він не розуміє цього? 17 Хіба за короткого часу Ліван на садка не обернеться, а садок порахований буде за ліс? 18 І в той день слова книжки почують глухі, а очі сліпих із темноти та з темряви бачити будуть, 19 і сумирні побільшать у Господі радість свою, а люди убогі в Святому Ізраїля тішитись будуть! 20 Бо скінчився насильник, і минувся насмішник, і понищені всі ті, хто дбає про кривду, 21 хто судить людину за слово одне, на того ж, хто судить у брамі, вони ставлять пастку, і  праведного випихають обманою. 22 Тому то Господь, що викупив Авраама, сказав домові Якова так: Не буде тепер засоромлений Яків, й обличчя його не поблідне тепер, 23 бо як він серед себе побачить дітей своїх, чин Моїх рук, вони будуть святити Моє Ймення, і посвятять Святого Якового, і будуть боятися Бога Ізраїля! 24 Тоді то хто блудить у дусі, ті розум пізнають, а хто ремствує, ті поуки навчаться! 30 : 18 ...Бо Господь - то Бог правосуддя...21 ...Це та дорога, простуйте ви нею! 51 : 4 ...Своє правосуддя поставлю за світло народам! 5 Близька правда Моя: вийде спасіння Моє, а рамена Мої будуть суд видавати народам. ... 42 : 22 Але він народ попустошений та поплюндрований; усі вони по печерах пов'язані та по в'язницях поховані; стали вони за грабіж, і немає визвольника, за здобич, й немає того, хто б сказав: Поверни! 23 Хто з вас візьме оце до вух, на майбутнє почує й послухає? 56 : 1 Так говорить Господь: Бережіть правосуддя й чиніть справедливість, незабаром бо прийде спасіння Моє, і появиться правда Моя.

 І Христів Закон те ж саме хоче.

Матвія 5 : 48 Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! 7 :  6 Не давайте святого псам, і не розсипайте перел своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми, і, обернувшись, щоб не розшматували й вас...10 : 34 ...Я (Христос) не мир принести прийшов, а меча. 11 : 12 ...Царство Небесне здобувається силою.... 16 : 24 ...Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме свого хреста, та й іде вслід за Мною. 18 : 15 А коли прогрішиться твій брат проти тебе, іди й йому викажи поміж тобою та ним самим; як тебе він послухає, ти придбав свого брата.  16 А коли не послухає він, то візьми з собою ще одного чи двох, щоб справа всіляка ствердилась устами двох чи трьох свідків.  17 А коли не послухає їх, скажи Церкві; коли ж не послухає й Церкви, хай буде тобі, як поганин і митник! Луки 13 : 27 ...Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду! І Бог каже, щоб ми не чекали за стіл Його сісти, а підперезалися і Йому прислуговували. 17 : 7 Хто ж із вас, мавши раба, що оре чи пасе, скаже йому, як він вернеться з поля: Негайно йди та сідай до столу? 8 Але чи ж не скаже йому: Приготуй що вечеряти, і підпережись, і мені прислуговуй, аж поки я їстиму й питиму, а потому ти сам будеш їсти та пити?

— Про що це, як це я можу служити Богу? А ось так, наприклад.

Дії 2 : 25 Бо каже про Нього Давид: Мав я Господа завсіди перед очима своїми, бо Він по правиці моїй, щоб я не захитався. 4 : 19 ...Розсудіть, чи це справедливе було б перед Богом, щоб слухатись вас більш, як Бога?     20 Бо не можемо ми не казати про те, що ми бачили й чули .

1Коринтян 3 : 4 у Ім’я Господа Ісуса, як зберетеся ви та мій дух, із силою Господа нашого Ісуса, 5 віддати такого сатані на погибіль тіла, щоб дух спасся Господнього дня!  20 Бо Царство Боже не в слові, а в силі. 9 :  19 Від усіх бувши вільний, я зробився рабом для всіх, щоб найбільше придбати. 14 : 24 ...всі докоряють йому (тому, хто вперше до Церкви пийшов), усі судять його, 25 і так таємниці серця його виявляються, і так він падає ницьма і вклоняється Богові й каже: Бог справді між вами!

Амоса 5 : 15 Ненавидьте зло й покохайте добро, і правосуддя поставте у брамі ... 24 і хай тече правосуддя, немов та вода, а справедливість як сильний потік!

Звернімо увагу на те, що славить Писання!

2Коринтян  3 : 9  Бо як служіння осуду (КРИТИЦІ КОНСТРУКТИВНІЙ) слава, то служіння праведности тим більше багате на славу!

2 Солунян 1 :   5 А це доказ праведного Божого суду, щоб стали ви гідні Божого Царства, що за нього й страждаєте ви! 6 Бо то справедливе в Бога віддати утиском тим, хто вас утискає, 7 а вам, хто утиски терпить, відпочинок із нами, коли з'явиться з неба Господь Ісус з Анголами сили Своєї, 8 в огні полум'яному, що даватиме помсту на тих, хто Бога не знає, і не слухає Євангелії Господа нашого Ісуса. 9 Вони кару приймуть, вічну погибіль від лиця Господнього та від слави потуги Його, 10 як Він прийде того дня прославитися в Своїх святих, і стати дивним у всіх віруючих, бо свідчення наше знайшло віру між вами.

(див. завершення)

Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (30.10.2011) | Автор: Анатолій Войтко E
Переглядів: 814 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0