ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Четвер, 28.03.2024, 22:17

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

Папі Павлу ІІ-ому

Папі Павлу ІІ-ому

У Євангелії від Матвія у 5-ому розділі написано про тих, кому належить Царство Небесне. І хто ж, на вашу думку, є претендентами на цю найвищу нагороду? Це вбогі духом і вигнані за правду. Всім нам відомо, що Іван Павло ІІ був саме таким. В одинадцятому вірші про учнів Ісуса Христа говориться так: “Блаженні Ви, коли ганьбити та ганити Вас будуть, наговорюватимуть облудне лихе слово ради Мене (Бога)!”. А Павло ІІ попри всілякі наклепи та ганьбу з боку невіруючих, завдяки величезній вірі пройшов через усю життєву стежину пліч-о-пліч із Всевишнім.

Він своїм прикладом ради Бога поламав не одну канонічну традицію і став світлом для світу, містом, що стоїть на вершині гори і вже не може сховатися. На відміну від багатьох Папа не ховав своє світло під ліжко канонів конфесії чи релігії католицизму, не рятував свою душу традиційними канонами, а ради Бога, не звертаючи увагу на супротив закоренілих каноністів, руйнував те, що є очевидно не Боже.

І тому його свічник святості Божої світить не лише під ліжком католикам, а й усім в земному домі.

І зараз ми бачимо плоди його добрих справ і тому не можемо не дякувати Богу за те, що послав нам на землю цього святого, який освічував всім темну тернисту дорогу, дорогу до Бога. Він протягом усього життя наслідував і брав приклад з Ісуса Христа, Який заявив, що не мир приніс на землю, а меч, і тому виступав бунтівником проти зла. У пору Його перебування на землі на Пасху збиралося до 2 млн. прихожан. Ті, хто відвідав місто, мав скупатися у воді обвідного каналу і ще й платити данину. Та Ісус сказав, що за те, щоб освятитися, платити не потрібно і не можна. І це був найбільший бунт проти тодішнього Кайяфа Первосвященника. А ми ж з вами в свою чергу були свідками того, як Папа перекреслював не один з канонів, устої католицизму зокрема, і релігій взагалі в ім’я торжества Духу Божого.

Тож нехай на нашій землі таких людей буде більше! Нехай Бог посіє в наших душах зернятко віри та благословення, яке породить багаті плоди подібно Івану Павлу ІІ. Амінь!

Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (05.02.2010)
Переглядів: 854 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0