ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Середа, 24.04.2024, 05:59

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

Повернення СУДДІВ та РАД , як ПЕРШЕ було (початок)

А царство, і панування, і велич царств під усім небом

буде дане народові святих Всевишнього...

 всі панування Йому будуть служити й будуть слухняні (Даниїла 7 : 27)

І Ти їх зробив для нашого Бога царями, і священиками,

 і вони на землі царюватимуть! (Об’явлення 5 : 9-10  )


ПОВЕРНЕННЯ СУДДІВ та РАД

Люди, своєю діяльністю – бездіяльністю, вродили: шкідливість довкілля, хворість, смертність; злидні: чесно працюючих, інвалідів і пенсіонерів; безробіття, відсутність житла, нерівність, безправ’я, неправду, несправедливість; провини, злочини, беззаконня, свавілля влади, корупцію; безвідповідальність та безкарність; приховані гноблення убогих, утиск і переслідування праведних...

Усі ці негаразди, це наслідки бездуховності, гіркі її плоди. Причини їхнього виникнення і існування, це не лише безбожність грішних, а й плід лицемірної побожності святих усіх конфесій. Отже, доки побожні лицемірять, нагально належить виявити і висвітлити їхнє лицемірство Словом Божим. — Якщо ж помиляюся, то виправте так, щоб Слово Бога було зверху.

 

УВАГА! Виділене ось таким жирним шрифтом – курсивом, то не з Писання, а доробок слуги Божого – Анатолія Войтка).

 Бог обіцяє через пророка

Ісаї 1 : 26 „І верну твоїх суддів, як перше було, і твоїх радників, як на початку. По цьому тебе будуть звати: місто справедливости, місто вірне!”

Тобто, Нового Єрусалиму не настане доти, доки не повернемо суддів від Бога і радників, як це було за часів Старого Завіту.

Матвія 5 : 17 Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати. 18 Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все

Христос вимагає чинити суд  ще швидше, як це вимагав Старий Завіт.

Матвія 5 : 21 Ви чули, що було стародавнім наказане: Не вбивай, а хто вб'є, підпадає він судові. 22 А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові... 25 Зо своїм супротивником швидко мирися, доки з ним на дорозі ще ти, щоб тебе супротивник судді не віддав, а суддя щоб прислужникові тебе не передав, і щоб тебе до в'язниці не вкинули. 26 Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси ти й останнього шеляга! 48 Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний! 7 : 1 Не судіть, щоб і вас не судили; 2 бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас... (зазначмо тут, що новозавітні християни вибрали керуватися лише першим віршем, хоч другий є тлумаченням першого, а другий вірш явно відповідає суті: око за око...; а тому, у зазначених випадках, суд має бути, але, як би, не бути метою) 12 : 41 Ніневітяни стануть на суд із цим родом, і осудять його, вони бо покаялися через Йонину проповідь. А тут ото Більший, ніж Йона! 42 Цариця з півдня на суд стане з родом оцим, і засудить його, бо вона з кінця світу прийшла Соломонову мудрість послухати. А тут ото Більший, аніж Соломон! 15 : 4 Бо Бог заповів: ... хто злорічить на батька чи матір, хай смертю помре. 23 :   23 ... найважливіше в Законі покинули: суд ...; це треба робити... Луки 12 : 14 А Він відказав йому: Чоловіче, хто поставив над вами Мене за суддю або за подільника? 17 : 3 Уважайте на себе! Коли провиниться твій брат, докори йому, а коли він покається, то вибач йому. 4 І хоча б сім раз денно він провинивсь проти тебе, і сім раз звернувся до тебе, говорячи: Каюся, вибач йому! 19 : 26 Говорю бо я вам: Кожному, хто має, то дасться йому, хто ж не має, забереться від нього і те, що він має. 27 А тих ворогів моїх, які не хотіли, щоб царював я над ними, приведіте сюди, і на очах моїх їх повбивайте.  Івана 3 : 20 Бо кожен, хто робить лихе, ненавидить світло, і не приходить до світла, щоб не зганено вчинків його.  7 : 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть! Римлян 2 : 8 а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів. 9 Недоля та утиск на всяку душу людини, хто чинить зле, юдея ж перше та геллена. 27 І необрізаний з природи, виконуючи Закона, чи не осудить тебе, переступника Закону з Писанням і обрізанням? 2Коринтян 13 : 5 Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе. ... Ісус Христос у вас? Хіба тільки, що ви не такі, якими мали б бути.  1Солунян 4 : 6 Щоб ніхто не кривдив і не визискував брата свого в якійбудь справі, бо месник Господь за все це, як і перше казали ми вам та засвідчили. Якова 2 : 13 Бо суд немилосердний на того, хто не вчинив милосердя. Ісая 11 : 4 але буде судити убогих за правдою, і правосуддя чинитиме слушно сумирним землі. І вдарить Він землю жезлом Своїх уст, а віддихом губ Своїх смерть заподіє безбожному.

То, чи ж не треба нині суду? А ще ж є не брати, а вороги і людям, і Богу, то як без суду з ними бути? Чи Ісус неправду каже: „не вийдеш із відти”? А кому доручити туди садити? Чи ж не ось таким синам Божим? Матвія 9 :  6 Але щоб ви знали, що прощати гріхи на землі має владу Син Людський, тож каже Він розслабленому: Уставай, візьми ложе своє, та й іди у свій дім! 7 Той устав і пішов у свій дім. 8 А натовп, побачивши це, налякався, і славив Бога, що людям Він дав таку владу!... А ми знаємо, що такими людьми – синами Божими, що й мертвих підносили, були учні Христові і при Ньому на землі, і після – послідовники святі. Священиками ж, були й Аарон, й Самуїл, й Мойсей від народу. Вони кликали до Бога (Псалми 98(99) : 6 ) і Він вислухав їх. І мета — Вихід 19 :  6 А ви станете Мені царством священиків та народом святим.  

Повертати суддів від Бога і радників  повинні віруючі - святі.

Про це сказано в: Марка 13 : 34 ...дав рабам своїм владу ... Івана 7 : 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть! 14 : 12 Поправді, поправді кажу вам: Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить... 18 : 36 Ісус відповів: Моє Царство не із світу цього. Якби із цього світу було Моє Царство, то служба Моя воювала б, щоб не виданий був Я юдеям. Та тепер Моє Царство не звідси...  Римлян 13 :  3 ...Божий слуга, месник у гніві злочинцеві! 1Коринтян 6 : 3 Хіба ви не знаєте, що ми будем судити Анголів, а не тільки життєве? 4 А ви, коли маєте суд за життєве, то ставите суддями тих, хто нічого не значить у Церкві.

 Євреїв 10 : 28 Хто відкидає Закона Мойсея, такий немилосердно вмирає при двох чи трьох свідках

 Ісаї 1 : 17  Навчіться чинити добро, правосуддя жадайте, карайте грабіжника, дайте суд сироті, за вдову заступайтесь!”,  

і щоб віруючі не боялися суддями бути

Івана 7 : 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть! Римлян 2 : 27 І необрізаний з природи, виконуючи Закона, чи не осудить тебе, переступника Закону з Писанням і обрізанням? 1Івана 4 : 17 Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо який Він, такі й ми на цім світі.  Ісаї 28 :  5 Стане Господь ... 6 духом права тому, хто сидить у суді...”,  Ефесян 1 : 17 щоб Бог Господа нашого Ісуса Христа, Отець слави, дав вам Духа премудрости та відкриття для пізнання Його, 19 і яка безмірна велич Його сили в нас, що віруємо ... 3 : 13 Тому то благаю я вас не занепадати духом через терпіння моє через вас, бо воно ваша слава. 14 Для того схиляю коліна свої перед Отцем, 15 що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі, 16 щоб Він дав вам за багатством слави Своєї силою зміцнитися через Духа Його в чоловікові внутрішнім, 17 щоб Христос через віру замешкав у ваших серцях, щоб ви, закорінені й основані в любові, 18 змогли зрозуміти зо всіма святими, що то ширина й довжина, і глибина й вишина, 19 і пізнати Христову любов, яка перевищує знання, щоб були ви наповнені всякою повнотою Божою. 20 А Тому, Хто може зробити значно більш над усе, чого просимо або думаємо, силою, що діє в нас

а єдналися віруючі з  не дуже віруючими, бо

Ісаї 66 : 6 Голос гомону з міста, голос із храму, — голос Господа, що заплату дає для Своїх ворогів!, бо тоді  14 ...І в рабах Його пізнана буде Господня рука, і буде Він гніватися на Своїх ворогів.”

Як це розуміти? Хіба ми (віруючі, навіть й святі) можемо діяти від Імені Бога?

— Так! Івана 10 : 35 ...тих Він богами назвав, що до них слово Боже було ... Дії 3 : 16 Чи не знаєте ви, що ви Божий храм, і Дух Божий у вас пробуває? 17 : 28 Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо, як і деякі з ваших поетів казали: Навіть рід ми Його”. Римлян 8 :  9 „...Дух Божий живе в вас. А коли хто не має Христового Духа, той не Його. 1Коринтян 2 : 15 Духовна ж людина судить усе, а її судити не може ніхто. 16 Бо хто розум Господній пізнав, який би його міг навчати? А ми маємо розум Христів!  Ефесян 3 : 20 А Тому, Хто може зробити значно більш над усе, чого просимо або думаємо, силою, що діє в нас 4 : 6 один Бог і Отець усіх, що Він над усіма, і через усіх, і в усіх.

Пророкувалося про це здавна

Овдій 1 : 18 І дім Якова стане огнем, і дім Йосипа полум’ям, а дім Ісава соломою, і будуть палати вони проти них, і їх пожеруть, і останку не буде із дому Ісава, бо Господь це сказав. 21 І спасителі прийдуть на гору Сіон, щоб гору Ісава судити, і царство Господнє настане! Псалми 9 : 39 щоб дати суд сироті та пригніченому, щоб більш не страшив чоловік із землі!

Але чи маємо ми право карати зло?

 — Так, навіть повинні, про це йдеться, зокрема (бо загалом – у багатьох місцях Біблії), у Євангелії від Івана 7 : 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть!, у  Послані до Римлян 1 : 29 Вони повні всякої неправди, лукавства, зажерливости, злоби, повні заздрости, убивства, суперечки, омани, лихих звичаїв, 30 обмовники, наклепники, богоненавидники, напасники, чваньки, пишні, винахідники зла, неслухняні батькам, 31 нерозумні, зрадники, нелюбовні, немилостиві. 32 Вони знають присуд Божий, що ті, хто чинить таке, варті смерти, а проте не тільки самі чинять, але й хвалять тих, хто робить таке. 2 : 8 а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів. 9 Недоля та утиск на всяку душу людини, хто чинить зле, юдея ж перше та геллена... .”Зазначимо, що юдеї й гелени, це ж віруючі, з яких почати суд —то правильно. 9 : 13 як і написано: Полюбив Я Якова, а Ісава зненавидів. 14 Що ж скажемо? Може в Бога неправда? Зовсім ні! 12 : 9 Любов нехай буде нелицемірна; ненавидьте зло та туліться до доброго!  Виразно сказано й у 1 Петра 2 : 15 Бо така Божа воля, щоб доброчинці гамували неуцтво нерозумних людей 4 : 17 Бо час уже суд розпочати від Божого дому...  Юди 1 : 22 І до одних, хто вагається, будьте милостиві, 23 спасайте і виривайте з огню, а до інших будьте милосердні зо страхом, і ненавидьте навіть одежу, опоганену від тіла!

З Писання і з життя знаємо, що серед людей є святі –  ті, хто зрікся й самого себе ради Господа. Знаємо, що таким дано право судити не лише земне, але й ангелів. Все ж, у більшості ми ще лякливі, ми ще маловірні. То давайте почнемо, хоч би  не з лютості й гніву до вказаного Богом зла, а хоч би з захисту від того зла самих себе – побожних людей, від утисків, пограбувань державними органами та посадовцями, або шахраями вкупі з  грабіжниками від влади. У кожній Церкві (пастві) є чимало пограбованих,  тарифами затиснуті, чи то на зарплату обкрадені, чи то на пенсію, чи то пільги не додані .... забрано навіть гаражі, землю. Власне, влада жодних пільг не дає добровільно й навіть відсуджене не хоче давати.

Богу дякувати, нема ж перешкод, щоб з цим злом — беззаконням, воювати земними законами.  Бо ж влада вся галасує за правду, право, правосуддя, ... — Чого ж неправда ще?

— Діймо! Адже Бог нас багато благословляє на це.

Матвія 5 : 21 Ви чули, що було стародавнім наказане: Не вбивай, а хто вб'є, підпадає він судові. 22 А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові... 18 :  18 Поправді кажу вам: Що тільки зв'яжете на землі, зв'язане буде на небі, і що тільки розв'яжете на землі, розв'язане буде на небі.    20 Бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них  23 :  23 ...найважливіше в Законі покинули: суд... 25 : 30 А раба непотрібного вкиньте до зовнішньої темряви ...34 ...Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу.  28 : 20  ...І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Хай так буде. Луки 10 : 19 Ось Я владу вам дав наступати на змій та скорпіонів, і на всю силу ворожу, і ніщо вам не зашкодить.

Ось бачте, Бог вимагає, щоб ми судили, але щоб з себе суд починали

Марка 13 : 34 ...дав рабам своїм владу ... 37 А що вам Я кажу, те всім Я кажу: Пильнуйте! Луки 6 :  26 Горе вам, як усі люди про вас говоритимуть добре... 11 : 23 Хто не зо Мною, той проти Мене; і хто не збирає зі Мною, той розкидає! 12 : 49 Я прийшов огонь кинути на землю, і як Я прагну, щоб він уже запалав! 51 Чи ви думаєте, що прийшов Я мир дати на землю? Ні, кажу вам, але поділ! 57 Чого ж і самі по собі ви не судите, що справедливе? 58 Бо коли до уряду ти йдеш зо своїм супротивником, попильнуй з ним залагодити по дорозі, щоб тебе до судді не потяг він, а суддя щоб прислужникові не віддав тебе, а прислужник щоб не посадив до в’язниці тебе. 59 Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси й останнього шеляга!  17 : 21 і не скажуть: Ось тут, або: Там. Бо Божеє Царство всередині вас! 22 :  29 ...щоб ви на престолах засіли судити.... 1Коринтян 11 :  31 Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б. 14 : 20 Браття, не будьте дітьми своїм розумом, будьте в лихому дітьми, а в розумі досконалими будьте! 1Солунян 1 :  10 як Він прийде того дня прославитися в Своїх святих, і стати дивним у всіх віруючих, бо свідчення наше знайшло віру між вами.  12 щоб прославилося Ім'я Господа нашого Ісуса в вас, а ви в Ньому, за благодаттю Бога нашого й Господа Ісуса Христа.  Псалми 28(29) : 1 Дайте Господу, Божі сини, дайте Господу славу та силу! 32(33) : 5 Правду та суд Він кохає...

Он як. Ось чого від нас Бог чекає, та ми  (хоч нічого вже не перешкоджає) й досі не такі.

(див. продовження 1)
Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (30.10.2011) | Автор: Анатолій Войтко E
Переглядів: 966 | Теги: Праведність, право, Правосуддя, гнів, лютість, ненавидіти зло, немилосердя, суд, ради, повернення суду Божого | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0