ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Четвер, 28.03.2024, 19:17

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 201
Показано матеріалів: 11-20
Сторінки: « 1 2 3 4 ... 20 21 »

     Багато балаканини на цю тему і досліджень вистачає, але ж, певне, належить перше запитати у Писання, що каже про це. То ж, гляньмо на все, що є у Писані разом докладно, тоді і висновок осмисленим вичерпно може бути, як дасть Бог.
Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 1387 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 13.11.2011 | Коментарі (0)

      Не можливо доброму прижитися в злому середовищі. На очищення його від зла потрібно докласти зусиль, але Божими мірками: будуючи себе і кожного праведним  та обставини, за яких би праведний не був переможеним безбожним. Лише у такій діючій вірі, де виявляти й нищити гріх (всяке зло) а праведне й святе святити — приспішиться Царство Боже!

                                                                                              Анатолій Войтко

Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 840 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 06.11.2011 | Коментарі (0)

до статті «ПОВЕРНЕННЯ СУДДІВ та РАД»

http://zbzs-wm.ucoz.ua/publ/9-1-0-197

 

НЕОБХІДНІСТЬ ПОЯВИ У НАРОДУ

СТРЕМЛІННЯ ЧИНИТИ СУД ПРАВЕДНИЙ

 

  У статті «ПОВЕРНЕННЯ СУДДІВ та РАД» доведено наявність в людях злих духів (діяти чи бездіяти), якими вродили: шкідливість довкілля, хворість, смертність; злидні: чесно працюючих, інвалідів і пенсіонерів; безробіття, відсутність житла, нерівність, безправ’я, неправду, несправедливість; провини, злочини, беззаконня, свавілля влади, корупцію; безвідповідальність та безкарність; приховані гноблення убогих, утиск і переслідування праведних... — а злі духи самі не зникнуть!

Усі ці негаразди – наслідки бездуховності, гіркі її плоди; тобто наслідки безбожності народу й лицемірної побожності святих усіх конфесій, бо не дали доброго плоду. Ця, ще велика, армія ворогів Слова Божого, перешкоджає, вільно чи невільно, з’явитися в народі духу доброму — духу усвідомлення необхідності чинити суд праведний для постійного очищення душ наших, щоб любов була нелицемірною, віра: довірою, вірою, вірністю і відданістю, при потребі, стояти у Правді; совість – милосердною і справедливою...

Чи це ХИБНІ переконання у тім, що суд чинити – гріх, наче це є у декількох віршах; чи це духовний сан святих лицемірної побожності, усіх конфесій, ще переважує спокусливу свідомість людей падких на все, що легше? Бо за таких обставин побожній людині спокусливіше не судити, а безбожній вільно судити безбожно. Якими ж віршами Писання спокушують людину? Дослідімо. (УВАГА! Виділене ось таким жирним шрифтом – курсивом, то не з Писання, а доробок слуги Божого – Анатолія Войтка).

Матвія 7 : 1 Не судіть, щоб і вас не судили; 2 бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас...

З природи люди не Божі - роду зміїного керуються лише першим віршем. Чому? Бо у пса, який на відміну від вовка не їсть (не судить) курчат в обійсті, нема клопоту, навпаки, за нього піклуються. То ж зрозумівши це, хитріший пес перестає гавкати, навіть на того, на кого треба гавкати. Чому? Певне, щоб бува грудкою не жбурнули у відповідь або й бучком не вперезали. Досвід пса знає, що «яким судом судити будете, таким же осудять і вас» і не гавкає.  До такого псячого висновку спокушає лицемірів і другий вірш, бо вислів «яким судом судити будете, таким же осудять і вас» явно відповідає суті: око за око..., то ж, кому охота позбутися ока? І так суд перестає надихати, а світ, наче, поступово втихомирюється, добрішає...

Але ж, «Правду та суд Він (Бог) кохає...» (Псалми 32(33) : 5),  ... берло Твого царювання берло праведности. Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; (Євреїв 1 : 8-9), але ж: «Чоловіче, хто поставив над вами Мене за суддю або за подільника?» (Луки 12 : 14), але ж світ Христа ненавидить, — бо виявляє діла його злі...

Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 1180 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 06.11.2011 | Коментарі (0)

Якова 4 : 7 підкоріться Богові  та спротивляйтесь дияволові, - то й утече він;

1 Петра 2 : 15 Бо така Божа воля, щоб доброчинці гамували неуцтво нерозумних людей 4 : 10 Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті. 17 Бо час уже суд розпочати від Божого дому; а коли він почнеться перше з нас, то який кінець тих, хто противиться Божій Євангелії?

1 Івана 2 : 29 Коли знаєте, що Він праведний, то знайте, що всякий, хто чинить справедливість, народився від Нього.  3 : 1 Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми були дітьми Божими, і ними ми є. ... 7 Діточки, хай ніхто вас не зводить! Хто чинить правду, той праведний, як праведний Він!
Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 1915 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)

Матвія 11 : 12 Від днів же Івана Христителя й досі Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто вживає зусилля, хапають його. 23 :  23 ... найважливіше в Законі покинули: суд,...
Марка
13 : 34 ... дав рабам своїм владу й кожному працю свою, а воротареві звелів пильнувати. 37 А що вам Я кажу, те всім Я кажу: Пильнуйте!

Луки 17 : 21 ... Божеє Царство всередині вас!

Івана  7 : 7 Вас ненавидіти світ не може, а Мене він ненавидить, бо Я свідчу про нього, що діла його злі. 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть
Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 949 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 02.11.2011 | Коментарі (0)

А царство, і панування, і велич царств під усім небом

буде дане народові святих Всевишнього...

 всі панування Йому будуть служити й будуть слухняні (Даниїла 7 : 27)

І Ти їх зробив для нашого Бога царями, і священиками,

 і вони на землі царюватимуть! (Об’явлення 5 : 9-10  )

ПОВЕРНЕННЯ СУДДІВ та РАД

Люди, своєю діяльністю – бездіяльністю, вродили: шкідливість довкілля, хворість, смертність; злидні: чесно працюючих, інвалідів і пенсіонерів; безробіття, відсутність житла, нерівність, безправ’я, неправду, несправедливість; провини, злочини, беззаконня, свавілля влади, корупцію; безвідповідальність та безкарність; приховані гноблення убогих, утиск і переслідування праведних...

Усі ці негаразди, це наслідки бездуховності, гіркі її плоди. Причини їхнього виникнення і існування, це не лише безбожність грішних, а й плід лицемірної побожності святих усіх конфесій. Отже, доки побожні лицемірять, нагально належить виявити і висвітлити їхнє лицемірство Словом Божим. — Якщо ж помиляюся, то виправте так, щоб Слово Бога було зверху.

 

УВАГА! Виділене ось таким жирним шрифтом – курсивом, то не з Писання, а доробок слуги Божого – Анатолія Войтка).

 Бог обіцяє через пророка

Ісаї 1 : 26 „І верну твоїх суддів, як перше було, і твоїх радників, як на початку. По цьому тебе будуть звати: місто справедливости, місто вірне!”

Тобто, Нового Єрусалиму не настане доти, доки не повернемо суддів від Бога і радників, як це було за часів Старого Завіту.

Матвія 5 : 17 Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати. 18 Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все

Христос вимагає чинити суд  ще швидше, як це вимагав Старий Завіт.

Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 960 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 30.10.2011 | Коментарі (0)

Псалми 49(50) : 3 Приходить наш Бог, і не буде мовчати: палючий огонь перед Ним, а круг Нього все буриться сильно!  100(101) : 5 Хто таємно обчорнює ближнього свого, я знищу того, високоокого й гордосердого, його не стерплю! 6 Мої очі на вірних землі, щоб сиділи зо мною. Хто ходить дорогою невинного, той буде служити мені. 7 Обманець не сяде в середині дому мого, і міцно не стане навпроти очей моїх неправдомовець! 8 Всіх безбожних землі буду нищити кожного ранку, щоб з міста Господнього вигубити всіх злочинців! 118(119) : 113 Сумнівне ненавиджу я, а Закона Твого покохав. 139(140) : 12 Злоязична людина щоб міцною вона не була на землі, людина насильства бодай лихо спіймало її, щоб попхнути на погибіль!  13 Я знаю, що зробить Господь правосуддя убогому, присуд правдивий для бідних, 14 тільки праведні дякувати будуть Іменню Твоєму, невинні сидітимуть перед обличчям Твоїм!

 

Ісаї 1 : 17 „ Навчіться чинити добро, правосуддя жадайте, карайте грабіжника, дайте суд сироті, за вдову заступайтесь!”, 1 : 26 „І верну твоїх суддів, як перше було, і твоїх радників, як на початку. По цьому тебе будуть звати: місто справедливости, місто вірне!” 28 : 5 „Стане Господь ... 6 духом права тому, хто сидить у суді...”,

Матвія 5 : 25 Зо своїм супротивником швидко мирися, доки з ним на дорозі ще ти, щоб тебе супротивник судді не віддав, а суддя щоб прислужникові тебе не передав, і щоб тебе до в'язниці не вкинули. 26 Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси ти й останнього шеляга! 23 : 23 ... найважливіше в Законі покинули: суд ...; це треба робити...

Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 807 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 30.10.2011 | Коментарі (0)

А царство, і панування, і велич царств під усім небом

буде дане народові святих Всевишнього...

 всі панування Йому будуть служити й будуть слухняні

(Даниїла 7 : 27)

РІЗНИЙ СУД – БОЖИМ(додатковий)  ТА  БЕЗБОЖНИМ

1 Коринтян 11 : 26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде.  27 Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої! 28 Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п'є (як Господь).  29 Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є! 30 Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.  31 Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б. 32 Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом.

Тобто,  їжте (пийте) те і так (судіть себе самі), як Він — ламайте  тіло своє й пийте чашу свою, віддаючи себе за ближніх, а як ні, то Господь судить вас хворобами й смертю.

Пізнаваймо точно Бога і, не богам — не служімо, будьмо мужні!

2Коринтян 6 : 14 До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?   16 Або яка згода поміж Божим храмом та ідолами? (звернімо увагу: ідоли, невірні, беззаконня, темрява – це те саме, бо так саме гидке для Бога, якщо ми не Богу служимо) Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм! 13 : 5 Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе. ... Ісус Христос у вас? Хіба тільки, що ви не такі, якими мали б бути.

Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 745 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 30.10.2011 | Коментарі (0)

Псалми 49(50) : 3 Приходить наш Бог, і не буде мовчати: палючий огонь перед Ним, а круг Нього все буриться сильно!  100(101) : 5 Хто таємно обчорнює ближнього свого, я знищу того, високоокого й гордосердого, його не стерплю! 6 Мої очі на вірних землі, щоб сиділи зо мною. Хто ходить дорогою невинного, той буде служити мені. 7 Обманець не сяде в середині дому мого, і міцно не стане навпроти очей моїх неправдомовець! 8 Всіх безбожних землі буду нищити кожного ранку, щоб з міста Господнього вигубити всіх злочинців! 118(119) : 113 Сумнівне ненавиджу я, а Закона Твого покохав. 139(140) : 12 Злоязична людина щоб міцною вона не була на землі, людина насильства бодай лихо спіймало її, щоб попхнути на погибіль!  13 Я знаю, що зробить Господь правосуддя убогому, присуд правдивий для бідних, 14 тільки праведні дякувати будуть Іменню Твоєму, невинні сидітимуть перед обличчям Твоїм!

 

Ісаї 1 : 17 „ Навчіться чинити добро, правосуддя жадайте, карайте грабіжника, дайте суд сироті, за вдову заступайтесь!”, 1 : 26 „І верну твоїх суддів, як перше було, і твоїх радників, як на початку. По цьому тебе будуть звати: місто справедливости, місто вірне!” 28 : 5 „Стане Господь ... 6 духом права тому, хто сидить у суді...”,

Матвія 5 : 25 Зо своїм супротивником швидко мирися, доки з ним на дорозі ще ти, щоб тебе супротивник судді не віддав, а суддя щоб прислужникові тебе не передав, і щоб тебе до в'язниці не вкинули. 26 Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси ти й останнього шеляга! 23 : 23 ... найважливіше в Законі покинули: суд ...; це треба робити...

 

Луки 12 : 14 А Він відказав йому: Чоловіче, хто поставив над вами Мене за суддю або за подільника?

 

Римлян 2 : 8 а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів. 9 Недоля та утиск на всяку душу людини, хто чинить зле, юдея ж перше та геллена.

 

Якова 2 : 13 Бо суд немилосердний на того, хто не вчинив милосердя. …

 

1Коринтян 6 : 3 Хіба ви не знаєте, що ми будем судити Анголів, а не тільки життєве? 4 А ви, коли маєте суд за життєве, то ставите суддями тих, хто нічого не значить у Церкві.

 

2Коринтян  3 : 9  Бо як служіння осуду (КРИТИЦІ КОНСТРУКТИВНІЙ) слава, то служіння праведности тим більше багате на славу!

 

1 Петра 2 : 15 Бо така Божа воля, щоб доброчинці гамували неуцтво нерозумних людей 4 : 17 Бо час уже суд розпочати від Божого дому...

 

Амоса 5 : 15 Ненавидьте зло й покохайте добро, і правосуддя поставте у брамі ... 24 і хай тече правосуддя, немов та вода, а справедливість як сильний потік!

 

Овдій 1 : 18 І дім Якова стане огнем, і дім Йосипа полум’ям, а дім Ісава соломою, і будуть палати вони проти них, і їх пожеруть, і останку не буде із дому Ісава, бо Господь це сказав. 21 І спасителі прийдуть на гору Сіон, щоб гору Ісава судити, і царство Господнє настане!

 


Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 679 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 30.10.2011 | Коментарі (0)

Луки 1 : 2 як нам ті розповіли, хто спочатку були самовидцями й слугами Слова, 16 І багато синів із Ізраїля він (Іван Христитель) наверне до їхнього Господа Бога.  17 І він сам(Іван Христитель)  перед Ним (Ісусом Христом — Господом Богом) буде йти в духу й силі Іллі, щоб серця батьків привернути до дітей, і неслухняних до мудрости праведних, щоб готових людей спорядити для Господа(Ісуса Христа). 32 Він же буде Великий, і Сином Всевишнього званий, і Господь Бог дасть Йому престола Його батька Давида. 35 І Ангол промовив у відповідь їй: Дух Святий злине на тебе, і Всевишнього сила обгорне тебе, через те то й Святе, що народиться, буде Син Божий! 43 І звідкіля мені це, що до мене прийшла мати мого Господа? 49 бо велике вчинив мені Потужний! Його ж Імення святе, 76 Ти ж, дитино, станеш пророком Всевишнього, бо будеш ходити перед Господом, щоб дорогу Йому приготувати, 78 через велике милосердя нашого Бога(Ісуса Христа), що ним Схід із висоти нас відвідав, 2 : 10 Та Ангол промовив до них: Не лякайтесь, бо я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім. 11 Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь.
Духовне збудування особи і суспільства | Переглядів: 827 | Author: Анатолій Войтко | Додав: Voytko | Дата: 29.10.2011 | Коментарі (0)

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0