ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Понеділок, 29.04.2024, 02:40

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

ПРОЦВІТАННЯ НАЦІЇ В БІБЛІЇ (завершення)

Еклізіясту 8 : 11 Марнота оце! Що скоро не чиниться присуд за вчинок лихий, тому серце людських синів повне ними, щоб чинити лихе.

Приповістей Соломонових 13 : 5 Ненавидить праведний слово брехливе, безбожний же чинить лихе, і себе засоромлює. 17 : 5 коли віддалити безбожного з-перед обличчя царевого, то справедливістю міцно поставиться трон його. 25 : 26 Джерело скаламучене чи зіпсутий потік це праведний, що схиляється перед безбожним. 26 : 8 Як прив'язувати камінь коштовний до пращі, так глупцеві пошану давати. 26 Як ненависть прикрита оманою, її зло відкривається в зборі. 28 :  4 Ті, хто Закон залишає, хвалять безбожних, а ті, хто Закон береже, на них буряться. 5 Люди лихі правосуддя не розуміють, а шукаючі Господа все розуміють. 12 Велика пишнота, як тішаться праведні, коли ж несправедливі зростають, то треба шукати людину. 15 Лев ричучий й ведмідь ненажерливий це безбожний володар над людом убогим. 28 Коли підіймаються люди безбожні, людина ховається, а як гинуть вони, то множаться праведні. 29 : 2 Коли множаться праведні, радіє народ, як панує ж безбожний то стогне народ. 4 Цар утримує край правосуддям, а людина хабарна руйнує його. 5 Людина, що другові своєму підлещує, на стопах його пастку ставить. 6 У провині людини лихої знаходиться пастка, а справедливий радіє та тішиться. 7 Праведний знає про право вбогих, безбожний же не розуміє пізнання про це. 10 Кровожерці ненавидять праведного, справедливі ж шукають спасти його душу. 12 Володар, що слухає слова брехливого, безбожні всі слуги його! 14 Як цар правдою судить убогих, стоятиме трон його завжди. 27 Насильник огида для праведних, а простодорогий огида безбожному. 31 :  4 Не царям, Лемуїле, вино, не царям, і напій той п'янкий не князям, 5 щоб не впився він та не забув про Закона, і щоб не змінив для всіх гноблених права! 8 Відкривай свої уста немові, для суда всім нещасним. 9 Відкривай свої уста, й суди справедливо, і правосуддя зроби для убогого та для нужденного.

Псалми 10(11) : 3 Як основи зруйновано, що тоді праведний зробить 5 Господь випробовує праведного, а безбожного й того, хто любить насилля, ненавидить душа Його! 13(14) : 5 Тоді настрашилися страхом вони, —  Бог в праведнім роді. 6 Раду вбогого ганьбите ви, та Господь охорона йому.  14(15) : 1 Господи, хто може перебувати в наметі Твоїм? Хто мешкати може на святій Твоїй горі? 2 Той, хто в невинності ходить, і праведність чинить, і правду говорить у серці своїм, 3 хто не обмовляє своїм язиком, і злого не чинить для друга свого, і свого ближнього не зневажає! 4 Обридливий погорджений в очах його, і він богобійних шанує, присягає, для себе хоча б і на зло, і дотримує; 5 не дає свого срібла на лихву, і не бере на невинного підкупу. Хто чинить таке, ніколи той не захитається! 15(16) :  3 До святих, які на землі, що шляхетні вони, до них все жадання моє!  25(26) : 2 Перевір мене, Господи, і випробуй мене, перетопи мої нирки та серце моє, 4 Не сидів я з людьми неправдивими, і не буду ходити з лукавими, 5 я громаду злочинців зненавидів, і з грішниками я сидіти не буду. 28(29) : 1 Дайте Господу, Божі сини, дайте Господу славу та силу! 32(33) : 5 Правду та суд Він кохає, і Господньої милости повна земля! 36(37) : 37 Бережи неповинного та дивися на праведного, бо людині спокою належить майбутність  39(40) : 5  блаженна людина, що Бога вчинила своєю твердинею, і не зверталась до пишних, та тих, що вони до неправди схиляються  45 (46) : 6 Бог серед нього, нехай не хитається, Бог поможе йому, коли ранок настане 49(50) : 3 Приходить наш Бог, і не буде мовчати: палючий огонь перед Ним, а круг Нього все буриться сильно! 53(54) : 6 Ось Бог помагає мені, Господь серед тих, хто підтримує душу мою. 7 Хай повернеться зло на моїх ворогів, Своєю правдою винищи їх. 57(58) : 2 Чи ж то справді ви, можні, говорите правду, чи людських синів слушно судите? 7 Поруйнуй, Боже, зуби їхні в їхніх устах, левчукам розбий, Господи, щелепи, 8 нехай розпливуться, немов та вода, що собі розтікається, хай пов'януть вони, як трава по дорозі, 9 бодай стали, немов той слимак, що в своїй слизоті розпускається, щоб сонця не бачили, як мертвий отой плід у жінки! 10 Поки почують тернину запалену ваші горшки, нехай буря її рознесе, чи свіжу, чи спалену! 11 А праведний тішитись буде, бо помсту побачить, у крові безбожного стопи свої він обмиє! 12 І скаже людина: Поправді є плід справедливому, справді є Бог, суддя на землі!  59(60) : 6 Ти дав прапора тим, хто боїться Тебе, щоб збирались вони перед правдою. 14 Ми мужність виявимо в Бозі, і Він потопче противників наших!  67(68) :  2 Нехай воскресне Бог, і розпорошаться вороги Його, і нехай від лиця Його повтікають Його ненависники! 6 Сиротам батько й вдовицям суддя, то Бог у святому мешканні Своїм! 29 Твій Бог наказав тобі силу, будь силою, Боже, того, кого нам учинив!   95(96) : 7 Дайте Господу, роди народів, дайте Господу славу та силу, 10 сповістіть між народами: Царює Господь! Він вселенну зміцнив, щоб не захиталась, Він буде судити людей справедливо! 100(101) : 1 Я виспівувати буду про милість та суд, я буду співати до Тебе, о Господи, 3 не поставлю я перед очима своїми речі нікчемної, діло відступства ненавиджу, не приляже до мене воно, 4 перекірливе серце відходить від мене, лихого не знаю! 5 Хто таємно обчорнює ближнього свого, я знищу того, високоокого й гордосердого, його не стерплю! 6 Мої очі на вірних землі, щоб сиділи зо мною. Хто ходить дорогою невинного, той буде служити мені. 7 Обманець не сяде в середині дому мого, і міцно не стане навпроти очей моїх неправдомовець! 8 Всіх безбожних землі буду нищити кожного ранку, щоб з міста Господнього вигубити всіх злочинців! 117 (118) : 7 Господь серед тих, що мені помагають, і побачу загибіль своїх ненависників. 118(119) : 113 Сумнівне ненавиджу я, а Закона Твого покохав. 132(133) : 1 Оце яке добре та гарне яке, щоб жити братам однокупно! 138(139) : 19 Якби, Боже, вразив Ти безбожника, а ви, кровожерці, відступітесь від мене! 20 Вони називають підступно Тебе, Твої вороги на марноту пускаються! 21 Отож, ненавиджу Твоїх ненависників, Господи, і Твоїх заколотників бриджусь: 145(146) : 10 Хай царює навіки Господь, Бог твій, Сіоне, із роду у рід! Алілуя! 149(150) : 1 Заспівайте для Господа пісню нову, Йому слава на зборах святих! 6 прославлення Бога на їхніхустах, а меч обосічний ув їхніх руках

Йов 29 : 16 Бідарям я був батьком, суперечку ж, якої не знав, я досліджував.

Неемії 5 : 6 І сильно запалав у мені гнів, коли я почув їхній крик та ці слова! 7 А моє серце дало мені раду, і я сперечався з шляхетними та з заступниками та й сказав їм: Ви заставою тиснете один одного! І скликав я на них великі збори.

Суддів 4 :  21 І взяла Яїл, жінка Хеверона, наметового кілка, і взяла в свою руку молотка, і підійшла тихо до нього, та й всадила того кілка в його скроню, аж у землю. А він спав, змучений, і він помер. 23 Так приборкав Бог того дня Явіна, царя ханаанського, перед Ізраїлевими синами. 23 :  15  бо Господь, Бог твій, ходить у середині табору твого, щоб тебе спасати, і видавати ворогів твоїх тобі. І буде табір твій святий, і Він не побачить у тебе соромітної речі, і не відвернеться.

Повторення Закону 1: 13 Візьміть собі мужів мудрих, і випробуваних, і знаних вашим племенам, і я поставлю їх на чолі вас. 16 І наказав я того часу вашим суддям, говорячи: Вислуховуйте суперечки між вашими братами, і розсуджуйте справедливо між чоловіком та між братом його, та між приходьком його. 17 Не будете звертати уваги на обличчя в суді, як малого, так і великого вислухаєте, не будете боятися обличчя людини, бо суд Божий він! А ту справу, що буде занадто тяжка для вас, принесете мені, і я вислухаю її. 4 : 24 Бо Господь, Бог твій, Він палючий огонь, Бог заздрісний. 6 : 15 бо Господь, Бог твій Бог заздрісний посеред тебе... 7 : 21 Не бійся їх, бо серед тебе Господь, Бог твій, Бог великий та страшний. 19 : 18 І судді добре дослідять, а ось свідок неправдивий той свідок, неправду говорив на брата свого,19 то зробите йому так, як він замишляв був зробити своєму братові, і вигубиш зло з-посеред себе.

Вихід 17 : 7 І назвав він ім’я того місця: Масса та Мерива через колотнечу Ізраїлевих синів і через випробування ними Господа, коли казали: Чи є Господь серед нас, чи нема?  

Анатолій Войтко
 (автор Проекту «КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ БОЖОЇ»):
http://zbzs-wm.ucoz.ua/news/2011-06-26-43

 

По темі:

Нація в Біблії : http://zbzs-wm.ucoz.ua/publ/9-1-0-156

Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (04.08.2011)
Переглядів: 695 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0