ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

П`ятниця, 19.04.2024, 06:42

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

Повернення СУДДІВ та РАД , як ПЕРШЕ було (продовження 2)

РІЗНИЙ СУД – БОЖИМ(додатковий)  ТА  БЕЗБОЖНИМ

1 Коринтян 11 : 26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде.  27 Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої! 28 Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п'є (як Господь).  29 Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є! 30 Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.  31 Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б. 32 Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом.

Тобто,  їжте (пийте) те і так (судіть себе самі), як Він — ламайте  тіло своє й пийте чашу свою, віддаючи себе за ближніх, а як ні, то Господь судить вас хворобами й смертю.

Пізнаваймо точно Бога і, не богам — не служімо, будьмо мужні!

2Коринтян 6 : 14 До чужого ярма не впрягайтесь з невірними; бо що спільного між праведністю та беззаконням, або яка спільність у світла з темрявою?   16 Або яка згода поміж Божим храмом та ідолами? (звернімо увагу: ідоли, невірні, беззаконня, темрява – це те саме, бо так саме гидке для Бога, якщо ми не Богу служимо) Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм! 13 : 5 Випробовуйте самих себе, чи ви в вірі, пізнавайте самих себе. ... Ісус Христос у вас? Хіба тільки, що ви не такі, якими мали б бути.

Галатів 4 : 8 Та тоді, не знаючи Бога, служили ви тим, що з істоти богами вони не були.  9 ...вертаєтесь знов до слабих та вбогих стихій, яким хочете знов, як давніше, служити 17 Недобре пильнують про вас, але вас відлучити хочуть, щоб ви пильнували про них. 30 Та що каже Писання? Прожени рабиню й сина її, бо не буде спадкувати син рабині разом із сином вільної.

Об’явлення 5 : 9-10  І Ти їх зробив для нашого Бога царями, і священиками, і вони на землі царюватимуть!

Захарія 3 :  7 Так говорить Господь Саваот: Якщо ти будеш ходити Моїми дорогами, і якщо стерегтимеш сторожу Мою, тоді й ти будеш судити Мій дім, і також будеш стерегти Мої подвір'я, і дам тобі ходити поміж тими, що стоять тут.  7 : 9 Так говорить Господь Саваот, промовляючи: Судіть суд по правді  11 : 4 Так говорить Господь, мій Бог: Паси ти отару, яка на заріз,

Огій 1 : 4 Чи час вам сидіти по ваших домах, покритих кафлями, хоч дім цей збурений? 9 Звертаєтесь до численного, та виходить ось мало, і що приносите в дім, то розвіюю те. За що? питає Господь Саваот. За храм Мій, що збурений він, а ви кожен женете до дому свого. 2 :  4 ...і зміцнися, ввесь народе землі, говорить Господь, і робіть, бо Я з вами, ...5 ...а дух Мій пробуває серед вас, не бійтеся!

Соф 3 : 17 Господь, Бог твій, серед тебе, Велет спасе! ...

Єзикіїль 18 : 5 А чоловік, коли він справедливий, і робить право та справедливість 8 на лихву не дає, а відсотків не бере, від кривди відвертає руку свою, чинить правдивий суд поміж чоловіком та чоловіком, 9 уставами Моїми ходить, а прав Моїх дотримує, щоб чинити правду, справедливий такий конче буде жити, говорить Господь Бог! 45 : 9 ...Насильство та утиски відсуньте, а робіть правосуддя та правду, перестаньте випихати народ Мій з його землі, говорить Господь Бог!

Ісаї 30 : 1 Горе синам неслухняним, говорить Господь, що чинять наради, які не від Мене, і складають умови, та без духу Мого, щоб додати гріх на гріх 32 : 1 Тож за праведністю царюватиме цар, а князі володітимуть за правосуддям. 2 І станеться кожен, як захист... 5 Не будуть вже кликати достойним глупця, а на обманця не скажуть шляхетний. 57 : 14 І Він каже: Будуйте дорогу, будуйте дорогу, почистьте дорогу, заберіть перешкоди з дороги народу Мого!  58 : 1 Кричи  горло, не стримуйсь, свій голос повищ, мов у сурму, й об'яви ти народові Моєму про їхній переступ, а домові Якова їхні гріхи! 59 : 4 Немає нікого, хто б кликав на суд, і нікого нема, хто судився б поправді... 8 Дороги спокою не знають, і правосуддя немає на їхніх стежках, вони покрутили собі свої стежки, і кожен, хто нею ступає, не знає спокою. 9 Тому віддалилося право від нас, і не сягає до нас справедливість! 14 І правосуддя назад відступилося, а справедливість здалека стоїть, бо на майдані спіткнулася істина, правда ж не може прийти, 15 і істина зникла, а той, хто від злого відходить, грабований... І це бачить Господь, і лихе в Його очах, що права нема! 16 І Він бачив, що немає нікого, і дивувавсь, що немає заступника... Та рамено Його Йому допомогло, і Його справедливість підперла Його 61 :  8 Бо Господь Я, і правосуддя кохаю, і ненавиджу розбій та кривду, і дам їм заплату за чин їхній поправді, і з ними складу заповіта довічного!  62 : 7 і перед Ним (перед Господом) не вмовкайте, аж поки не зміцнить, і аж поки не вчинить Він Єрусалима за славу Свою на землі! 

Приповістей Соломонових 25 : 26 Джерело скаламучене чи зіпсутий потік це праведний, що схиляється перед безбожним. 26 : 8 Як прив'язувати камінь коштовний до пращі, так глупцеві пошану давати. 26 Як ненависть прикрита оманою, її зло відкривається в зборі. 28 :  4 Ті, хто Закон залишає, хвалять безбожних, а ті, хто Закон береже, на них буряться. 5 Люди лихі правосуддя не розуміють, а шукаючі Господа все розуміють. 12 Велика пишнота, як тішаться праведні, коли ж несправедливі зростають, то треба шукати людину. 15 Лев ричучий й ведмідь ненажерливий це безбожний володар над людом убогим. 28 Коли підіймаються люди безбожні, людина ховається, а як гинуть вони, то множаться праведні. 29 : 2 Коли множаться праведні, радіє народ, як панує ж безбожний то стогне народ. 4 Цар утримує край правосуддям, а людина хабарна руйнує його. 5 Людина, що другові своєму підлещує, на стопах його пастку ставить. 7 Праведний знає про право вбогих, безбожний же не розуміє пізнання про це. 14 Як цар правдою судить убогих, стоятиме трон його завжди. 31 : 8 Відкривай свої уста немові, для суда всім нещасним. 9 Відкривай свої уста, й суди справедливо, і правосуддя зроби для убогого та для нужденного.

Псалми 9 : 39 щоб дати суд сироті та пригніченому, щоб більш не страшив чоловік із землі! 49(50) : 3 Приходить наш Бог, і не буде мовчати: палючий огонь перед Ним, а круг Нього все буриться сильно!  100(101) : 1 Я виспівувати буду про милість та суд... 5 Хто таємно обчорнює ближнього свого, я знищу того, високоокого й гордосердого, його не стерплю! 6 Мої очі на вірних землі, щоб сиділи зо мною. Хто ходить дорогою невинного, той буде служити мені. 7 Обманець не сяде в середині дому мого, і міцно не стане навпроти очей моїх неправдомовець! 8 Всіх безбожних землі буду нищити кожного ранку, щоб з міста Господнього вигубити всіх злочинців! 118(119) : 113 Сумнівне ненавиджу я, а Закона Твого покохав. 139(140) : 12 Злоязична людина щоб міцною вона не була на землі, людина насильства бодай лихо спіймало її, щоб попхнути на погибіль!  13 Я знаю, що зробить Господь правосуддя убогому, присуд правдивий для бідних, 14 тільки праведні дякувати будуть Іменню Твоєму, невинні сидітимуть перед обличчям Твоїм!

Йов 29 : 16 Бідарям я був батьком, суперечку ж, якої не знав, я досліджував. 38 : 15 І нехай від безбожних їх світло відійметься, а високе рамено зламається! 40 : 7 Підпережи но ти стегна свої, як мужчина: Я буду питати тебе, ти ж пояснюй Мені! 8 Чи ти хочеш порушити право Моє, винуватити Мене, щоб оправданим бути? 9 Коли маєш рамено, як Бог, і голосом ти загримиш, немов Він, 10 то окрась Ти себе пишнотою й величністю, зодягнися у славу й красу! 11 Розпорош лютість гніву свого, і поглянь на все горде й принизь ти його! 12 Поглянь на все горде й його впокори, поспихай нечестивих на їхньому місці, 13 поховай їх у поросі разом, а їхні обличчя обвий в укритті. 14 Тоді й Я тебе славити буду, як правиця твоя допоможе тобі! 12 Поглянь на все горде й його впокори, поспихай нечестивих на їхньому місці,  13 поховай їх у поросі разом, а їхні обличчя обвий в укритті. 14 Тоді й Я тебе славити буду, як правиця твоя допоможе тобі!

Неемії 5 : 6 І сильно запалав у мені гнів, коли я почув їхній крик та ці слова! 7 А моє серце дало мені раду, і я сперечався з шляхетними та з заступниками та й сказав їм: Ви заставою тиснете один одного! І скликав я на них великі збори.

То робить суд людина, чи Бог?

Луки 3 : 9 Бо вже он до коріння дерев і сокира прикладена: кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та до огню буде вкинене. 10 А люди питали його й говорили: Що ж нам робити? 11 І сказав він у відповідь їм: У кого дві сорочці, нехай дасть немаючому; а хто має поживу, нехай робить так само. 12 І приходили й митники, щоб христитись від нього, і питали його: Учителю, що ми маємо робити? 13 А він їм казав: Не стягайте нічого над те, що вам звелено. 14 Питали ж його й вояки й говорили: А нам що робити? І він їм відповів: Нікого не кривдьте, ані не оскаржайте фальшиво, удовольняйтесь платнею своєю. Хіба з цього не видно, що треба кривдити і оскаржувати, але не фальшиво та не беручи хабар?

Псалми 53(54) : 6 Ось Бог помагає мені, Господь серед тих, хто підтримує душу мою. 59(60) : 6 Ти дав прапора тим, хто боїться Тебе, щоб збирались вони перед правдою. 14 Ми мужність виявимо в Бозі, і Він потопче противників наших!  67(68) :  2 Нехай воскресне Бог, ... 95(96) : 7 Дайте Господу, роди народів, дайте Господу славу та силу 117 (118) : 7 Господь серед тих, що мені помагають, і побачу загибіль своїх ненависників.       Справді — Бог в нас!

2Хронік 19 : 4 І осівся Йосафат в Єрусалимі, і він знову виходив між народ від Беер-Шеви аж до Єфремових гір, і навертав їх до Господа, Бога їхніх батьків. 5 І понаставляв він суддів у Краю, по всіх укріплених Юдиних містах, для кожного міста. 6 І сказав він до суддів: Дивіться, що ви робите, бо не для людини ви судите, але для Господа, і Він з вами в справі суду. 7 А тепер нехай буде Господній страх на вас. Стережіться й робіть, бо нема в Господа, Бога нашого, кривди, ані огляду на особу, ані брання дарунка. 8 А також в Єрусалимі понаставляв Йосафат з Левитів і з священиків та з голів батьківських домів Ізраїля для Господнього суду та для суперечок. І вернулися вони до Єрусалиму. 9 І він наказав їм, говорячи: Отак чиніть у страху Господньому, вірністю та цілим серцем. 10 А щодо всякої суперечки, що прийде до вас від ваших братів, що сидять по містах своїх, де треба розсудити чи то за кров, чи то за Закон, чи то за заповідь, устави, чи за права, то остережете їх, і вони не згрішать Господеві, і не буде гніву на вас та на ваших братів. Так робіть, і не згрішите! 11 А ось священик Амарія голова над вами до всяких Господніх речей, а Завадія, син Ізмаїлів, володар Юдиного дому, до всякої царевої речі, і писарі Левити перед вами. Будьте міцні й зробіть, і нехай буде Господь з добрим!

1 Самуїла 8 : 3 А сини його не йшли його дорогою, і вхилялись до зиску, і брали підкупа, і ламали Закона. 4 І зібралися всі Ізраїлеві старші, і прийшли до Самуїла до Рами, 5 та й сказали до нього: Ось ти постарівся, а сини твої не йдуть дорогами твоїми. Тепер настанови нам царя, щоб судив нас, як у всіх народів. 6 І була та річ зла в Самуїлових очах, як вони сказали: Настанови нам царя, щоб судив нас. І молився Самуїл до Господа. 7 І сказав Господь до Самуїла: Послухай голосу того народу щодо всього, про що він сказав тобі, бо не тобою вони погордували, але Мною погордували, щоб Я не царював над ними.

Суддів 2 : 15 У всьому, де вони ходили, Господня рука була проти них на зло, як говорив був Господь, і як заприсягнув їм Господь. І Він дуже їх тиснув. 16 І поставив Господь суддів, і вони рятували їх від руки їхніх грабіжників. 17 Та вони не слухалися також своїх суддів, бо блудили за іншими богами, і вклонялися їм. Вони скоро відхилялися з тієї дороги, якою йшли їхні батьки, щоб слухатися Господніх наказів. Вони так не робили! 18 А коли Господь ставив їм суддів, то Господь був із суддею, і рятував їх із руки їхніх ворогів по всі дні того судді, бо Господь жалував їх через їхній стогін через тих, що їх переслідували та гнобили їх. 3 : 9 І кликали Ізраїлеві сини до Господа, і Господь поставив для Ізраїлевих синів рятівника, і він врятував їх, Отніїла, сина Кеназа, брата Калева, молодшого від нього. 10 І був на ньому Дух Господній, і судив він Ізраїля. І вийшов він на війну, і Господь дав у його руку Кушан-Ріш'атаїма, царя арамського. І була сильна рука його над Кушан-Ріш'атаїмом. 11 І мав Край мир сорок літ, і помер Отніїл, син Кеназа.  4 :  21 І взяла Яїл, жінка Хеверона, наметового кілка, і взяла в свою руку молотка, і підійшла тихо до нього (до злого царя ханаанського Явіна) та й всадила того кілка в його скроню, аж у землю. 23 Так приборкав Бог того дня Явіна, царя ханаанського, перед Ізраїлевими синами. Наче не Яїл робила, а Бог. Справді — Бог в нас!

(див. завершення)
Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (30.10.2011) | Автор: Анатолій Войтко E
Переглядів: 751 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0