ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Четвер, 28.03.2024, 20:32

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

НЕОБХІДНІСТЬ ПОЯВИ У НАРОДУ СТРЕМЛІННЯ ЧИНИТИ СУД ПРАВЕДНИЙ

до статті «ПОВЕРНЕННЯ СУДДІВ та РАД»

http://zbzs-wm.ucoz.ua/publ/9-1-0-197

 

НЕОБХІДНІСТЬ ПОЯВИ У НАРОДУ

СТРЕМЛІННЯ ЧИНИТИ СУД ПРАВЕДНИЙ

 

  У статті «ПОВЕРНЕННЯ СУДДІВ та РАД» доведено наявність в людях злих духів (діяти чи бездіяти), якими вродили: шкідливість довкілля, хворість, смертність; злидні: чесно працюючих, інвалідів і пенсіонерів; безробіття, відсутність житла, нерівність, безправ’я, неправду, несправедливість; провини, злочини, беззаконня, свавілля влади, корупцію; безвідповідальність та безкарність; приховані гноблення убогих, утиск і переслідування праведних... — а злі духи самі не зникнуть!

Усі ці негаразди – наслідки бездуховності, гіркі її плоди; тобто наслідки безбожності народу й лицемірної побожності святих усіх конфесій, бо не дали доброго плоду. Ця, ще велика, армія ворогів Слова Божого, перешкоджає, вільно чи невільно, з’явитися в народі духу доброму — духу усвідомлення необхідності чинити суд праведний для постійного очищення душ наших, щоб любов була нелицемірною, віра: довірою, вірою, вірністю і відданістю, при потребі, стояти у Правді; совість – милосердною і справедливою...

Чи це ХИБНІ переконання у тім, що суд чинити – гріх, наче це є у декількох віршах; чи це духовний сан святих лицемірної побожності, усіх конфесій, ще переважує спокусливу свідомість людей падких на все, що легше? Бо за таких обставин побожній людині спокусливіше не судити, а безбожній вільно судити безбожно. Якими ж віршами Писання спокушують людину? Дослідімо. (УВАГА! Виділене ось таким жирним шрифтом – курсивом, то не з Писання, а доробок слуги Божого – Анатолія Войтка).

Матвія 7 : 1 Не судіть, щоб і вас не судили; 2 бо яким судом судити будете, таким же осудять і вас...

З природи люди не Божі - роду зміїного керуються лише першим віршем. Чому? Бо у пса, який на відміну від вовка не їсть (не судить) курчат в обійсті, нема клопоту, навпаки, за нього піклуються. То ж зрозумівши це, хитріший пес перестає гавкати, навіть на того, на кого треба гавкати. Чому? Певне, щоб бува грудкою не жбурнули у відповідь або й бучком не вперезали. Досвід пса знає, що «яким судом судити будете, таким же осудять і вас» і не гавкає.  До такого псячого висновку спокушає лицемірів і другий вірш, бо вислів «яким судом судити будете, таким же осудять і вас» явно відповідає суті: око за око..., то ж, кому охота позбутися ока? І так суд перестає надихати, а світ, наче, поступово втихомирюється, добрішає...

Але ж, «Правду та суд Він (Бог) кохає...» (Псалми 32(33) : 5),  ... берло Твого царювання берло праведности. Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; (Євреїв 1 : 8-9), але ж: «Чоловіче, хто поставив над вами Мене за суддю або за подільника?» (Луки 12 : 14), але ж світ Христа ненавидить, — бо виявляє діла його злі...

Як обійтися без суду, коли навіть не всі хижі вовки стали розумними псами, а  є ще гірші вовка й загризають невинних ягнят аж до цього часу. А що буде, якщо їм дати волю, як розмножаться і матимуть силу, як візьмуть   владу?

 Ніневітяни стануть на суд із цим родом, і осудять його, вони бо покаялися через Йонину проповідь. А тут ото Більший, ніж Йона! 42 Цариця з півдня на суд стане з родом оцим, і засудить його, бо вона з кінця світу прийшла Соломонову мудрість послухати. А тут ото Більший, аніж Соломон! (Матвія 12 : 41)  Он як — Христос Більша за Йону підстава для  суду! Чому? Бо ніневітяни стали на суд після, як покаялися через проповідь Йони, а Ісус (Слово Його) більше «виявляє діла його злі» — судить цей рід.  Щоб навчитися, як судити по Божому, цариця прийшла до Соломона з великими дарами, і навчилася, а ми ж, — маємо Слово Боже в собі, але не судимо ще Ним, хоч Він більший і за царицю і за Соломона, і домагається суду ще більше, ніж було у Законі Мойсеєвім. Хто відкидає Закона Мойсея, такий немилосердно вмирає при двох чи трьох свідках (Євреїв 10 : 28).  І Сам Христос каже (у Матвія 5 : 17  ) Не подумайте, ніби Я руйнувати Закон чи Пророків прийшов, Я не руйнувати прийшов, але виконати. 18 Поправді ж кажу вам: доки небо й земля не минеться, ані йота єдина, ані жаден значок із Закону не минеться, аж поки не збудеться все. 15 : 4 Бо Бог заповів: ... хто злорічить на батька чи матір, хай смертю помре. 21 Ви чули, що було стародавнім наказане: Не вбивай, а хто вб'є, підпадає він судові. 22 А Я вам кажу, що кожен, хто гнівається на брата свого, підпадає вже судові... 25 Зо своїм супротивником швидко мирися, доки з ним на дорозі ще ти, щоб тебе супротивник судді не віддав, а суддя щоб прислужникові тебе не передав, і щоб тебе до в'язниці не вкинули. 26 Поправді кажу тобі: Не вийдеш ізвідти, поки не віддаси ти й останнього шеляга! 23 :   23 ... найважливіше в Законі покинули: суд ...; це треба робити... Нарешті 2Коринтян  3 : 9  Бо як служіння осуду слава, то служіння праведности тим більше багате на славу!

 

— А як же судити? А так – «яким судом судити будете, таким же осудять і вас», як хочете, щоб чинили вам люди, то так чиніть їм; не хочеш бути судимим – не гріши, якщо грішиш, то чекай того суду, який обрав собі, коли судив, за такий самий гріх, іншого грішника.  Тобто, будь відважним, як у 1Івана 4 : 17 Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо який Він, такі й ми на цім світі.  2 Солунян 1 :   5 А це доказ праведного Божого суду, щоб стали ви гідні Божого Царства, що за нього й страждаєте ви! 6 Бо то справедливе в Бога віддати утиском тим, хто вас утискає.

 

Але, духовного сану лицеміри, усіх конфесій, наче у побожності святих, наводять тоді інші вірші з Писання. Луки 17 : 3 Уважайте на себе! Коли провиниться твій брат, докори йому, а коли він покається, то вибач йому. 4 І хоча б сім раз денно він провинивсь проти тебе, і сім раз звернувся до тебе, говорячи: Каюся, вибач йому!

Зауважмо, що вибачення у Бога не завжди означає, що покаянний не прийме суду. Давида Бог простив за гріх, коли Давид покаявся, проте кару собі сказав вибрати одну з трьох, і покарав Давида тією, яку Давид вибрав. Ось це Божа справедливість, бо це треба для кращого засвоєння уроку.  Ісаї 26 : 9 ... бо коли на землі Твої суди, то мешканці світу навчаються правди! 10 Хоч буде безбожний помилуваний, то проте справедливости він не навчиться: у краю правоти він чинитиме лихо, а величности Господа він не побачить!  

Але ті, хто не сповна розуму, перестають судити  – прощають все або всім. І що їм до того, що «Правду та суд Він кохає...» (Псалми 32(33) : 5). Стається точно, як засудив таких Христос: Луки 19 : 26 Говорю бо я вам: Кожному, хто має, то дасться йому, хто ж не має, забереться від нього і те, що він має. Отже забрався розум у тих, хто не судить непокаянних, адже, нема написано, щоб прощати тих, хто знає, що грішить і не кається, то чому ж їх не судити? Що залишається робити з тими, що не чинять за Словом Божим? Христос каже (Луки 19 : 27) А тих ворогів моїх, які не хотіли, щоб царював я над ними, приведіте сюди, і на очах моїх їх повбивайте.  Чи ж не те саме є зараз, як тоді, коли відмовилися люди від Царя – Бога, а просили земного царя? 1 Самуїла 8 : 3 А сини його не йшли його дорогою, і вхилялись до зиску, і брали підкупа, і ламали Закона. 4 І зібралися всі Ізраїлеві старші, і прийшли до Самуїла ... Тепер настанови нам царя, щоб судив нас, як у всіх народів. 7 І сказав Господь до Самуїла: Послухай голосу того народу щодо всього, про що він сказав тобі, бо не тобою вони погордували, але Мною погордували, щоб Я не царював над ними.  Тобто. Царює Бог тоді, коли судді справді святі – люди від Бога, з якими Бог спілкувався і вони судили так, як каже Бог. Суддів 2 : 16 І поставив Господь суддів, і вони рятували їх від руки їхніх грабіжників. 17 Та вони не слухалися також своїх суддів, бо блудили за іншими богами, і вклонялися їм. Вони скоро відхилялися з тієї дороги, якою йшли їхні батьки, щоб слухатися Господніх наказів. Вони так не робили! 18 А коли Господь ставив їм суддів, то Господь був із суддею, і рятував їх із руки їхніх ворогів по всі дні того судді, бо Господь жалував їх через їхній стогін через тих, що їх переслідували та гнобили їх.

Народ не захотів суддів, коли сини Самуїлові не стали слухати Бога, – справедливо наче. Та не справедливо для Бога й не правильно для людей. Адже треба було не відмовлятися від Царя - Бога, а попросити у Бога суддів, гідних чинити суд Божий не як люди, а як Бог.   Івана 7 : 24 Не судіть за обличчям, але суд справедливий чиніть! Римлян 2 : 8 а сварливим та тим, хто противиться правді, але кориться неправді, лютість та гнів. 9 Недоля та утиск на всяку душу людини, хто чинить зле, юдея ж перше та геллена. 27 І необрізаний з природи, виконуючи Закона, чи не осудить тебе, переступника Закону з Писанням і обрізанням?   1Солунян 4 : 6 Щоб ніхто не кривдив і не визискував брата свого в якійбудь справі,... Якова 2 : 13 Бо суд немилосердний на того, хто не вчинив милосердя. Ісая 1 : 17 Навчіться чинити добро, правосуддя жадайте, карайте грабіжника, дайте суд сироті, за вдову заступайтесь!  11 : 4 але буде судити убогих за правдою, і правосуддя чинитиме слушно сумирним землі. І вдарить Він землю жезлом Своїх уст, а віддихом губ Своїх смерть заподіє безбожному. 32 : 1 Тож за праведністю царюватиме цар, а князі володітимуть за правосуддям. 2 І станеться кожен, як захист... 5 Не будуть вже кликати достойним глупця, а на обманця не скажуть шляхетний. 57 : 14 І Він каже: Будуйте дорогу, будуйте дорогу, почистьте дорогу, заберіть перешкоди з дороги народу Мого!  58 : 1 Кричи  горло, не стримуйсь, свій голос повищ, мов у сурму, й об'яви ти народові Моєму про їхній переступ, а домові Якова їхні гріхи! 59 : 4 Немає нікого, хто б кликав на суд, і нікого нема, хто судився б поправді... 8 Дороги спокою не знають, і правосуддя немає на їхніх стежках, вони покрутили собі свої стежки, і кожен, хто нею ступає, не знає спокою. 9 Тому віддалилося право від нас, і не сягає до нас справедливість! 14 І правосуддя назад відступилося, а справедливість здалека стоїть, бо на майдані спіткнулася істина, правда ж не може прийти, 15 і істина зникла, а той, хто від злого відходить, грабований... І це бачить Господь, і лихе в Його очах, що права нема! 16 І Він бачив, що немає нікого, і дивувавсь, що немає заступника... Та рамено Його Йому допомогло, і Його справедливість підперла Його 62 : 7 і перед Ним (перед Господом) не вмовкайте, аж поки не зміцнить, і аж поки не вчинить Він Єрусалима за славу Свою на землі!  66 : 14 ...І в рабах Його пізнана буде Господня рука, і буде Він гніватися на Своїх ворогів.

 

Бог не поспішає чинити суд людині Сам, якщо її нема кому судити на землі, бо треба, щоб люди стали святими, без гріха, щоб мали право судити інших. Як у випадку із блудницею, схопленою на гарячому і приведеною до Ісуса на суд. Судіть, каже Бог, але ті, хто не має гріха! Марнота оце! Що скоро не чиниться присуд за вчинок лихий, тому серце людських синів повне ними, щоб чинити лихе (Еклізіясту 8 : 11  ). Духовна ж людина судить усе, а її судити не може ніхто. Бо хто розум Господній пізнав, який би його міг навчати? А ми маємо розум Христів! (1Коринтян 2 : 15-16)  1Солунян 1 :  10 як Він прийде того дня прославитися в Своїх святих, і стати дивним у всіх віруючих...  Овдій 1 : 18 І дім Якова стане огнем, і дім Йосипа полум’ям, а дім Ісава соломою, і будуть палати вони проти них, і їх пожеруть, і останку не буде із дому Ісава, бо Господь це сказав. 21 І спасителі прийдуть на гору Сіон, щоб гору Ісава судити, і царство Господнє настане! Псалми 9 : 39 щоб дати суд сироті та пригніченому, щоб більш не страшив чоловік із землі! Амоса 5 : 15 Ненавидьте зло й покохайте добро, і правосуддя поставте у брамі ... 24 і хай тече правосуддя, немов та вода, а справедливість як сильний потік! Єзикіїль 18 : 5 А чоловік, коли він справедливий, і робить право та справедливість 8 на лихву не дає, а відсотків не бере, від кривди відвертає руку свою, чинить правдивий суд поміж чоловіком та чоловіком, 9 уставами Моїми ходить, а прав Моїх дотримує, щоб чинити правду, справедливий такий конче буде жити, говорить Господь Бог! 45 : 9 ...Насильство та утиски відсуньте, а робіть правосуддя та правду, перестаньте випихати народ Мій з його землі, говорить Господь Бог!

 

Приповістей Соломонових 25 : 26 Джерело скаламучене чи зіпсутий потік це праведний, що схиляється перед безбожним. 26 : 26 Як ненависть прикрита оманою, її зло відкривається в зборі. 28 :  5 Люди лихі правосуддя не розуміють, а шукаючі Господа все розуміють. 12 Велика пишнота, як тішаться праведні, коли ж несправедливі зростають, то треба шукати людину. 15 Лев ричучий й ведмідь ненажерливий це безбожний володар над людом убогим. 28 Коли підіймаються люди безбожні, людина ховається, а як гинуть вони, то множаться праведні. 29 : 2 Коли множаться праведні, радіє народ, як панує ж безбожний то стогне народ. 4 Цар утримує край правосуддям, а людина хабарна руйнує його. 5 Людина, що другові своєму підлещує, на стопах його пастку ставить. 7 Праведний знає про право вбогих, безбожний же не розуміє пізнання про це. 14 Як цар правдою судить убогих, стоятиме трон його завжди. 31 : 8 Відкривай свої уста немові, для суда всім нещасним. 9 Відкривай свої уста, й суди справедливо, і правосуддя зроби для убогого та для нужденного.

Повторення Закону 1 : 13 Візьміть собі мужів мудрих, і випробуваних, і знаних вашим племенам, і я поставлю їх на чолі вас. 16 І наказав я того часу вашим суддям, говорячи: Вислуховуйте суперечки між вашими братами, і розсуджуйте справедливо між чоловіком та між братом його, та між приходьком його. 17 Не будете звертати уваги на обличчя в суді, як малого, так і великого вислухаєте, не будете боятися обличчя людини, бо суд Божий він! ... 

* * *

„І верну твоїх суддів, як перше було, і твоїх радників, як на початку. По цьому тебе будуть звати: місто справедливости, місто вірне!” (Ісаї 1 : 26)

А ви станете Мені царством священиків та народом святим.  (Вихід 19 :  6)

І Ти їх зробив для нашого Бога царями, і священиками, і вони на землі царюватимуть! (Об’явлення 5 : 9-10  )

 

Слуга Божий, дослідник Біблії - Анатолій Войтко – громадський правозахисник,

автор Проекту «КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ БОЖОЇ»

http://zbzs-wm.ucoz.ua/news/2011-10-17-58

Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (06.11.2011) | Автор: Анатолій Войтко E
Переглядів: 1181 | Теги: правосуддя Боже, Справедливість, рад, правда, судд, християнське суспільство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0