ВІСНИК МАЛОЗАХИЩЕНИХ

Четвер, 18.04.2024, 22:30

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | Каталог статей | Реєстрація | Вхід

Головна » Статті » Громадсько-політична діяльність » Духовне збудування особи і суспільства

Засвідчуймо ЙОГО СЛОВОМ

Засвідчуймо ЙОГО  СЛОВОМ

усю  ЙОГО  ПРАВДУ  —  усього  ЙОГО!

Перемога світла над темрявою, добра над злом , життя над смертю почалася 2000 років тому на Голгофському хресті. І пов’язана ця перемога із смертю, воскресінням і вознесінням Ісуса Христа — Сина Божого. Він доказав, що безгрішного і святого, чистого і правдивого не зможуть втримати сили темряви в могилі. Ісус поправ смертю смерть, здобувши для людей Землі неперевершену перемогу над силами зла і відкривши їм вхід до вічного Божого царства. Це чисте і світле свято перемоги і воскресіння Ісуса Христа всі називають Пасхою. Щоб глибше і досконаліше зрозуміти, що означає свято Пасха і звідки воно прийшло вернемося в давнішу історію ізраїльського народу. Ізраїльтяни перебували в полоні у Єгипті і змушені були працювати на єгипетського фараона, як невільники. Праця була дуже важка і, крім того, ставилися до них жорстоко. Бог сказав одному чоловікові, котрий називався Мойсей, вивести ізраїльтян з неволі. Проте серце фараона було ожорсточеним, він не хотів відпустити ізраїльтян. Тоді Бог навів страшні кари на єгипетську землю. Цих кар було десять. Остання кара — це смерть первородних дітей і тварин. І сказав Мойсей: „Так говорить Господь! Коло півночі пройду я посеред Єгипту, і помре кожен первородний (найстарший син у сім’ї) на землі єгипетській: від первородного фараона, котрий сидить на своїм престолі, до первородного невільника, що за жорнами, і все первородне з худоби” (Вихід 12:29). Народу ж ізраїльському Господь звелів через Мойсея, щоб кожна сім’я у цю ніч заколола агнця, здорового і без всякої вади, запекла його, і щоб кожен член родини їв його. Кров’ю заколеного агнця Бог наказав усім ізраїльтянам помазати одвірки й перекладини дверей дому свого. Господь сказав: „І буде у вас та кров знаком на будинках, що там ви, і побачу ту кров, і обмину вас. І не буде між вами згубної болячки, коли буду вражати землю Єгипетську” (Вихід 12:13). Сини Ізраїлеві виконали повеління Боже. А єгиптяни, як завжди, лягли спати. Опівночі померли усі їхні первістки. „І прокинувся фараон уночі, він та всі раби його, та весь Єгипет. І зняли великий галас  у Єгипті, бо не було дому, щоб не було там померлого!” (Вихід 12:30). З цього часу Господь встановив для ізраїльтян свято, яке має назву „Пасха”. Слово „пасха” означає „проходження повз”, „перехід”. Який же зв’язок має їхня „Пасха” із нашою? Заколоте ізраїльтянами ягнятко—це прообраз на істинного Агнця Божого: „ Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере” (Івана1:29). Це ж про Нього майбутнього Спасителя Ісуса Христа пророк Ісая писав: „Як ягня був проваджений Він на заколення, і як овечка перед стрижіями своїми мовчить” (Ісая 53:7). Кров’ю ягняти ізраїльтяни змащували косяки дверей своїх домівок, щоб ангел-губитель пройшов повз їхні помешкання, щоб вони лишилися живими. Так і зараз, хто вірою (що Кров Христа на Голгофі була пролита і особисто за нього, якщо віра його в те, що сказав Бог буде не меншою, як тих, що мастили одвірки) змастить косяки своїх сердечних дверей, той не загине, а буде мати вічне життя: „Хто вірує в Сина, той має вічне життя” (Івана 3:36).  Так як ангел-губитель не мав доступу в ті доми, одвірки яких були позначені кров’ю ягняти — так і в наш час сатана не має доступу до вічного життя тих людей, які прийняли Ісуса в своє серце, як особистого Спасителя.

Ізраїль, керований Богом, переходить Червоне море, а християни (народ Божий) у воскресінні своїм  в Христі Ісусі, Пасці — вірі в настанови Його, переходять від смерті до життя. „Я воскресіння і життя. Хто вірує в Мене, — хоч і вмре, жити буде” (Івана: 11:25). Тому святий апостол Павло робить висновок, що ж являється Пасхою нашою, в своєму першому посланні до Коринтян 5:7: „Бо наша Паска, Христос, за нас у жертву принесений”.

Тому, не просто радіймо і святкуймо це чудове свято воскресіння Ісуса Христа,  не з лукавими і злобними серцями, а — чистими і правдивими, відданими служінню Богові —готовими як і Він принести себе в жертву за Божу справу. Бо в цьому місія Христова —утвердити Боже царство  у серцях людей, зробити нас подібними Собі. Якщо ж все це є у людини і примножується, то перед нею буде відкритий вільний шлях до Царства Небесного, куди предтечею пішов Ісус, а ми за Ним — так саме розп’яті, і не переможені, неправдою та іншим всяким злом земним.      „ХРИСТОС ВОСКРЕС! — ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!” — нехай слова ці приємною піснею линуть із уст усіх порядних людей, серця яких вірою прийняли Христове воскресіння. Але не забуваймо, що Царство Небесне здобувається силою, і тому, лише ті, хто докладає зусилля, хапають його.  Це означає, що перемога Ісуса Христа — Воскресіння в Царство Небесне, стане й нашою перемогою, але лише за умови, коли й ми не злякаємося засвідчити Його Словом усю Його Правду — усього Його!

Христос — наша Пасха, наша перепустка у вічне життя, Дорога і Двері в Царство Небесне!

Тож, благослови нас Боже сягнути Воскресіння, як і — Христос Воскрес!

Категорія: Духовне збудування особи і суспільства | Додав: Voytko (05.02.2010)
Переглядів: 782 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Категорії розділу

Листи-запрошення до співпраці [3]
В категорії представленні листи і звернення борців до різних установ, політичних партій та громадських організацій, посадових осіб, з пропозиціями співпраці, а також вищевказаних осіб до ГО ЗБЗС.
Політика держави не народна [4]
Яка громадськість змінить життя на краще [10]
Громадські Пропозиції змін Конституції України — гарантія зникнення беззаконня і корупції [18]
Духовне збудування особи і суспільства [77]
Громадський контроль влади, експертиза дій влади [3]

Пошук

Наше опитування

Чи можливо знищити корупцію в Україні демократичними методами?
Всего ответов: 277

Статистика


Онлайн всьго: 1
Гоcті: 1
Користувачів: 0